maanantai 23. joulukuuta 2013

Eye of the Tiger

Harvoin näissä piireissä erityisesti yllättyy, siis tulee aidosti sellanen didn't see that one coming tai tutummin WTF. Tunkki oksuu verta, no siis sama kaveri itse raportoi heränneensä alasti yrjön keskeltä. Julle siirtyy Jeesuksen joukkueeseen, suurempi hämmästyksen aihe varmaan olis ollut, jos se olis 2015 vielä hehkutellu kaurapuuroa ja avokaadoa. Tänään tuli sellanen aito "jaaaaaahas, nyt on kyllä reipasta" fiilinki, kun skannailin inboxiaNI.

Näin se tarina menee, alkuun pikkusen liian pitkästi taustajorinaa.

Tuksulahan on siis the sivusto jos pitää Tunkin veriyrjöt saada tietoisuuteen paria tuntia ennen Hymyn uutista. Sivuston idea on, että siellä on keskustelufoorumi, chatti, käyttäjiä ja aiheena on Glamour. Aikaisemmin Tuksula oli kaikkien halukkaiden saavutettavissa. Riitti kun rekisteröi itselleen tunnukset ja heti pääsi puimaan pulimammojen edesottamuksia samanmielisten kanssa. Sitten tapahtui jotain, en tiedä mitä, mutta yhtenä päivänä läks ihmisiä jollain kriteerillä pihalle. Ilmeisesti kirjoitteluaktiivisuus oli the juttu.

Kuten millä tahansa foorumilla, ne käyttäjät sen sisällön sinne luo ja käyttäjistä on täysin riippuvaista sitten se laatu, miten ikinä sitä mitataankaan. Laatua voisi Tunkkailun tiimoilla mitata vaikka missä suhteessa tulee oivaltavia kirjoituksia "on se kamala" tai "hirvee läski" kommentteihin. Näätäilylle ominaista kuitenkin on "uudet asiat". Itseasiassa pidempään näätineen tunnistaa hyvällä kertoimella kommentista "eihän tässä ollut mitään uutta". Eli osa näädistä kerää speksejä. Joku tulee ja pamauttaa stoorin jostain tupareista, missä Tunkilla oli just se betsi jonssoni niskassa ja mukaan lähti pari kosketinta flyygelistä, Taksin maksoi tietty Timo.

Tähän sitten vastataan "ei vittu se Tunkki on härski ämmä, minä en kyllä kehtaisi sitä tai tätä", seuraava ihmettelee "hetkinen, siis se sama jonssoni, joka oli sika-pubin keikkavideossa, onkohan sitä edes pesty?". Sitten tulee se kokeneempi näätä, joka toteaa "eihän tässä ole mitään uutta, varastihan se silloin kevät-talvella 2009 pianopallin, niistä kaikille tutuista ristiäisistä". Seuraava kommentti voisi hyvin olla "Kohtahan sillä on piano kasassa, Musiikkiopisto 3/3". Tämä kuvitteellinen esimerkki vähän kuvastaa sitä sellaista näätäilyn ... no näätäilyä.

Itse olen ajatellut, että tämä faktojen poimiminen on peräisin sellaisesta iänikuisesta kansanperinteestä debunkata Tunkin jorinoita. Back in the day meinaa pääsi veistelemään Tunkin kanssa ihan säännöllisesti. Näädillä oli sellainen kirjoittamaton ammattietiikka, että näädät kaivaa speksit ja Tunkki käräytetään. Tunkki sitten ilmestyi chattiin huorittelemaan ja kylpemään kateudessa. Näädät luukutti faktaa tiskiin ja promilleista riippuen Tunkki kilahti huolella. Se oli sellaista hyvin orgaanista fanitoimintaa.

Itseasiassa tuo faktojen keräily itseäni ... no se tuntui oivalliselta. Oli jännittävää huomata, että Tunkin satuilut on ihmisillä ihan tosi kattavasti tiedossa. Kapakassa esim on ihmisiä, jotka tietää ihan tarkalleen mistä katalogista ja mihin hintaan se aito Miamista peräisin oleva tonnin mekko oikeasti on hankittu. Se on jotenkin sellaista, että tosi moni ihan aito journalisti ei tunne omaa aihepiiriään läheskään samalla tavalla. Se on tässä näätimisessä itselleni suurempi ihmetyksen aihe, kuin se iän ikuinen ymmärtäjien one lineri "ihmiset seuraa Tunkkia, koska ne haluaa tuntea oman olonsa paremmaksi" tai joku variaatio tuosta. Ja siis tosiaan positiivisessa mielessä, koska kyllähän pro-näätä tietää Tunkista huomattavasti enemmän, kuin pikkusen kovempi kiekkofani lätkästä. Ihan tosi paljon enemmän.

No nämä uudet asiat nyt joka tapauksessa on skenessä iso juttu. Tunkki ykää verta, niin se on uusi juttu. Ei sillä tavalla uusi juttu, että se olisi kokonaiskuvassa merkittävää, mutta uusi käänne. Tavallaa se veriyrjö on vähän kuin jonkun tv-sarjan jakson kohokohta, kun se joku lääkäri köyrii sitä kuumaa hoitsua alkukauden lämppäilyjen jälkeen. En ole huomannut, että näillä "tiedoilla" olisi mitään varsinaista funktiota. Siis niitä kerätään ja odotellaan uusia tietoja. Tarpeeksi kauan kun on näätäilty, niin kaikki on "eihän tässä ollut mitään uutta".

Tämän näätäopin alkeiskurssin jälkeen pikkuhiljaa siihen varsinaiseen asiaan, joka ei siis liity mitenkään siihen "eihän tässä ole mitään uutta" juttuun. Muuten kuin, että ei näissä jutuissa ole mitään uutta. Koskaan. Koska Tunkki on Tunkki, Tunkki tunkkailee. Tunkki on kuin avaruusalus, joka kerää vauhtia kiertämällä jotain taivaankappaletta. On tietty totta, että joka kierroksella mennään kovempaa, mutta ei se sitä muuta, että edelleen veivataan ympyrää.

Tuksula saavutti ilmeisesti jossain vaiheessa kriittisen massan, eli sinne muodostui aktiivinen yhteisö, joka tuottaa "omaa sisältöä". Omaa sisältö Tunkista on tietenkin vähän haastavaa, koska koko harrastus perustuu sen hölmöläisen edesottamusten rapsailuun, kauhisteluun ja siitä vitsailuun. Ehkä rehellisempää olisi sanoa, että Tuksulaan on liittynyt mukaan ihmisiä, jotka kertoilee Tunkin tekemisistä ja tästä päästäänkin illan ohjelman varsinaiseen aiheeseen, eli näiden fantastisten raakatimanttien tekijänoikeuksiin.

Tai ei sittenkään aiheeseen, vaan taustoja omasta kontaktistan Tunkkailun Pentagoniin. Joskus kun aloittelin tätä kyttääjä-blogia, oli Tuksula all the rage skenessä. Se oli sellanen vaihtoehto Hymyn-paskafoorumin ja Kapakan välimaastossa. Reipas tuulahdus siinä mielessä, että sisäänpääsyyn ei vaadittu eliittikontakteja vanhanliiton näädistä, kuten kapakkaan, mutta tarjolla piti olla kuitenkin sitä exclusiivimatskua, eli niitä herkullisia tietoja, joita ei löydy Hymystä tai Suolesta. No, joku ilta sitten menin ja loin Joe Paskolle tunnukset. Hetken selailin sitä varsinaista foorumia ja kattelin, että jahas, tällänen paikka. No sitten hurahdin chattiin ja voi ihan hyvin olla, että ensimäisten kommentieni joukossa mainitsin blogini.

Vaikka kokemus mieltä kaivelee ja välillä lääkärin kanssa jutellaankin, että olisi hyvä jo päästä yli kohtaamastani internetkiusaamisesta, en tosiaan muista mitä sinne sanoin. Fakta kuitenkin on, että blogiani häikäilemättä mainostin, oma muistikuvani tilanteesta on, että jotain "Kirjoittelen muuten joepasko.blogspot.fi blogia" tms. Kiistatonta tosiaan kuitenkin on se, että ihan vaan kerrassaa ilmestyin paikalle ja hyvin äkkiä olin kuin kotonani. Suoraan tungin kaikkien naamaan tätä jumalan lahjaa Tuksufaneille. Aika pikaisesti kuitenkin joku huomasi, että nyt on muuten näppäimistön takana mulkku ja tosi pienellä viiveellä tuli netikettiä ruutuun. Siinä pistettiin Pasko ojennukseen alta aikayksikön. Jos joku ei vielä tiedä miten huumorintajuton tosikko veti herneet kärsään, niin joku voittaja siellä informoi, että tänne ei tartte tulla blogia mainostamaan.

Tästä eteenpäin tarinankulku ei sitten olekaan kiistatonta. Oma käsitykseni on, että sillä hetkellä tajusin, että tätä menoa oon muuten päässyt seuraamaan ennenkin ja tännehän mun ei muuten kannata jäädä. Syitä on oikeastaan kaksi. Se painavampi on se, että halusin tunnukset pois, ettei tartte kenenkään tulla narisemaan, kun kopsailen kaikki skuuppini sieltäkin. Niin, siis suurin osa sisällöstänihän on jo nyt / oli jo silloin peräisin kapakasta. Ajattelin ihan keskenäni, että tässä muuten kannattaa ihan vaan kadota maisemista ja kun ei ole ollenkaan mestoilla, niin ei tartte kenenkään pohdiskella miten mautonta muuten on, kun toisten vaivalla poimimista marjoista puristetaan mehut, kerätään peukut ja ollaan niin olevinaan tosi kovaa bloggaajaa.

Toinen syy, oikeastaan merkittävästi pienempi syy on sitten se, että olen joutunut elämään itseni kanssa jo tovin ja tunnistan nykyään aika nopsaan ja hyvällä kertoimella sellaset tyypit, joihin rakastun lähes välittömästi. Internetissä on hirmu yleistä, että kaksi oikein tosi hyvin toisilleen sopivaa henkilöä kun sattuu samaan "tilaan", niin heti tiedetään että tässä on kaivo, joka ei ehdy koskaan. Sellainen sielujen kaunis yhteenkietoutuminen, kuin kaksi palasta, jotka vaan sopii yhteen. Mitään järkeväähän siitä ei tietenkään tule, mutta viihteellistä, kiusallista ja taattua off-topikkia ja sitä riittää. Vähän kun olen, check that, koska olen netin maanisin narkkari ja muutenkin kova poika tuottamaan exceleitä, niin tiesin ihan välittömästi, että ainakin kaks nimimerkkiä olis niin ihania tuttavuuksia, että ehkä se nyt ei stten ole kuitenkaan sen arvoista. Bannit olis soinnu ennemin tai myöhemmin, koska olen minä. Juu nou, moukka ja etenkin tylsyyspäissäni olisin kuitenkin palannut sille kaivolle, mistä sitä äksöniä tosiaan ihan joka kerta tulee ja ihan loputtomasti.

Minä menin sitten tosiaan pois ja se oli sitten siinä. Ei ollut mitään hajua mitä Tuksulassa puuhastellaan ja satunnaisesti joku doksi jostain tuli ja joku tiesi, että Tuksulan se tai tämä siitä oli sitten tiennyt. Oukkidoukki, sellasta se on, kaikki ne doksit jostain on peräisin ja lähes poikkeuksetta ne joka paikkaan päätyy. Sitten tuli se kohtalokas kerta, kun kuulin jostain Uber-akuutista tapahtumasta. Taisi olla joku keikka. No minä sitten pikkusen laiskana naputtelin suunilleen sen mitä kuulin. En nyt suoraan sanelusta, mutta ilman erityisia "tässä pari esimerkkiä, kylläpä on Tunkilla kova meno" henkisiä lisähöysteitä.

Jossain vaiheessa tieto tästä keikkapäivityksestä sitten kiri oikeiden ihmisten korviin ja kohta on joku kissamirrinen luukuttamassa kommenttiosioon kovalla tunteenpalolla, ilmeisen loukkaantuneena, että täähän on muuten Tuksulasta. Nyt oli tapahtunut se Näätäilyn ehkö huomiohuoraamistakin pahempi virkarikos. Olin kärähtänyt törkeästä kopipastorista. Kirjoitelmani oli kuulemma kuin suora kopio jostain Tuksulan exclusiivi spessu doksista. Oliko se kiihottunut pörröhäntä loukkaantunut, kun kopsasin hänen vaivalla ja suurella rakkaudella tuottaman keikkarapsan? Se ei koskaan selvinnyt, mutta elän yhä siinä kuvitelmassa, että kissamirrisen virkanimike oli ihan vaan Tuksulan käyttäjä ja nyt oltiin ihan puhtaasti Tuksulan ja isänmaan asialla.

No siitä tietenkin nousi sitten internet mittakaavassa omanlaisensa sketsi, kun tätä casea alettiin ihan antaumuksella käsittelemään Hymyssä ja tässä copypaste blogissaNI. Vielä tänäkään päivänä en tiedä mitä minä olin kopioinnut, pyysin kyllä, että joku laittaisi tulemaan sen alkuperäisen teoksen, mutta ei sitä ainakaan vielä ole kuulunut, eikä sillä nyt sinäänsä ihan kamalan suurta merkitystä olekaan. Joku lähti huolehtimaan Tuksulan immateriaalioikeuksista ja sitä me sitten kimpassa tehtiin. So not, ketä kiinnostaa.

Nyt sitten siihen varsinaiseen asiaan, tästä se lähtee kuulkaas.

Epäilen, että kaikki ei pääse tunnelmaan mukaan, mutta yritän parhaani mukaan saada lukijalle mahdollisen autenttisen kokemuksen. Autenttisen siis oman pääNI sisältä katsottuna. Lueskelin noita höpötyksiä ja ihan oikeasti tuli heti mieleen Rocky-saagasta tuttu Eye of the tiger. Siis se biisi nimenomaan siinä yhteydessä kuvaa tätä juttua mielestäni tosi hienosti. Eli ennen jatkoa, käännä volumet paheksuttavalle tasolle, Tigerit pauhaamaan ja sitten hurmoksen siivittämänä asiaan. Kolmatta kertaa.


Kuten jo kaikki varmaankin tietää, eilen oli se päivä, kun Jumalan suun kierros maan ympäri keräsi lisää vauhtia. Tunkki oli tapojensa mukaan tunkenu jonnekin kylään, perillepäästyään ollut jo valmiiksi kahden viinilasin humalassa ja käyttäyty lajilleen tyypillisesti. Jotain häsmäkkä jonkun kanssa ja sitten the mega skuuppi. Tunkki oksus verta. Kyllä vain, jo vuosia vegaanina ollut Tunkki vallan yllättäen suihkutteli verta, kunto oli reippaasti pakkasen puolella.

Tästä sitten tihkuin tieto jotain back channeleitä pitkin Hymyn foorumille, Tunkki in da lasaretti ja silleen. Nooooo, tovin kuluttua itsekin sain tiedotteen suoraan hälytyskeskuksesta ja tottahan huomiohuorasin sillä virtuaalista karismaa. Hymyyn meni niin, että heilahti:
klo 21:26
Joe Pasko 
Tuollaista rapsaa tuli inboxiin 
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1473062_437787616321 683_1034563254_n.jpg 
Soitin takaisin häkeen ja sanoin: "Laitoin muuten myhyyn", Häken töykea virkailija totesi: "Hyvä, se on meinaa Tuksulasta". Otin asian välittömästi sen ansaitsemalla arvokkuudella vastaan ja muistin mitä viimeksi tapahtui, kun olin isojen poikien kairaamalla reiällä pilkillä. Välittömästi takaisin roskasakin keskuuteen ja lisää speksiä:
Edit: 

Jahas, ilmeisesti raportti on peräisin tai ainakin jossain vaiheessa kiertänyt Tuksulan kautta. Kohta on Copy right watch koputtelemassa ovea. Pakko sammuttaa valot, muuten menee kaikilta joulu pieleen. Pahoittelen mitä nöyrimin lipsahdusta, armahtakaa, älkää pistäkö köyhää bloggaajaa mankeliin.
...eye of the tigöööööö....

Noooooooo, hetki menee ja taas on inboxissa kuhinaa. Nyt on sitten kissamirrisen virkatoverit tietoisia. Traaginen tietovuoto on todellinen, Defcon 2.
21 minuuttia sitten - KireäVeluuri: jollain on tuplaidentiteetti.uskokaa pois.  
20 minuuttia sitten - Escortti: Eihän xe mulle kiukutellu  
20 minuuttia sitten - Hello Barbie: Hyvinkin on voinut joku ton kuvan laittaa Joelle vaikkei se taalla oliskaan.  
20 minuuttia sitten - jumalan kadotus: Voihan rähmä  
19 minuuttia sitten - middlefieldweasel vastasi viestiketjuun Arvailuja glamourelämän jatkosta.  
19 minuuttia sitten - hamraa tavis: Mun sähköpostin voi tulla ratsaamaan, ei ole lähetetty viestiä Joelle  
21 minuuttia sitten - KireäVeluuri: jollain on tuplaidentiteetti.uskokaa pois.  
20 minuuttia sitten - Escortti: Eihän xe mulle kiukutellu  
20 minuuttia sitten - Hello Barbie: Hyvinkin on voinut joku ton kuvan laittaa Joelle vaikkei se taalla oliskaan.  
20 minuuttia sitten - jumalan kadotus: Voihan rähmä  
19 minuuttia sitten - middlefieldweasel vastasi viestiketjuun Arvailuja glamourelämän jatkosta.  
19 minuuttia sitten - hamraa tavis: Mun sähköpostin voi tulla ratsaamaan, ei ole lähetetty viestiä Joelle 
Tämähän se sitten tietty puuttui siitä alkuperäisesta kopipastoristaNI Hymyn voorumilla, mutta kuuluu olennaisesti juoneen. Siis silleen vähän samalla tavalla kuin hyvä kitarariffi ennen kunnon sooloa
20 minuuttia sitten - ghoopo: Nyt kaikki varmaan ymmärtävät, miksi juttu oli niin anonyymisti kirjoitettu. Vaikka täällä Tuksulassa tiedämme, ketkä ovat olleet osallisina. 
...eye of the tigöööööö....

Noooo, tähän loppui sitten tuo juttu sillä erää. Siellä chätissä tosin puitiin tuo koko juttu just sen verran yksityiskohtasesti, että Juliakin olisi tajunnut missä se Tunkki on laattaa heittänyt, ja kuka siellä on käynyt soittelemassa ambulanssia. Siis ikään kuin käsikirjoitus sisältäen kuuroille tarkoitetun tekstityksen. Niin, siis siellä saman paikan chatissä, joka ikäänkuin huomattiin vuotavan, joka on se syy miksi juttu oli niin anonyymisti.

...eye of the tigöööööö....
jane_näätänen: Hymyn toimitus tonkii keskustelu palstoja uutisten läheiksi... :confused:
...
Barbi Turaatti: elvytys tehtiin ambulanssimiesten toimesta
Barbi Turaatti: paikan päällä
Barbi Turaatti: kestosta ei tietoa
Hello Barbie: Taalla tai naamiksessa ei ole puhuttu ainakaan laakkeista.
Barbi Turaatti: jos olisivat ollet chatissa, olisi faktat kunnossa. Nyt ei ole.
...
 ghoopo: Hymyn meiltä kopsatun uutisen on Harha sinne ujuttant ja nyt itkee, kun mainittiin vain Nurmijärvi (virheellisesti) mutta ei Harhaa ollenkaan
...
Von Näätämö: Kantsii mennä hymylle, jos tahtoo lukea Tuksulan jutut pätkittyinä ja puolen tunnin viiveellä.
...
No siis sehän nyt on ihan selvää, että Lahtonen kyttää Tuksulaa. Mikäli oon oikein ymmärtänyt, niin sillähän karahti pitkä avioliitto (jonkun esikoistyttären kanssa), kun eihän se kerennyt huolehtimaan parisuhteestaan.

....eye of the tigööööö......

Nyt aletaankin pääsemään siihen kohtaan, kun ihan oikeasti joutuu vähän miettimään omia tuntemuksiaan. Ollaan meinaa asian todellisessa kovassa ytimessä. Ne lähteet ja se ammattietiikka, ei se ole liikaa vaadittu.
ghoopo: Mutta me täällä aina kerrotaan lähde. Ei muakaan potuttaisi, jos meidän skuuppi kerrotaan, mutta sanotaan että tieto on Tuksulasta. Taitaa olla mulla tätä vanhaa ammattiroolia päällä. Kun pitää aina peltä Korkeimman sanan neuvostoa.
...
 Von Näätämö: Ghoopo, juuri näin. Ei se ole liikaa vaadittu.
EYE OF THE TIGÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ!

Hetki menee, Tru näädät jauhaa chatissä ja ihan mutkan takaa päädytään taas olennaiseen. Siis minuun tietenkin. Aaaaah, sweeet huomio, I'm the man!
soininens: Onks Pasko jotenkin toiminu väärin vai mistä on kyse?
Hello Barbie: Ei ole, jos on oikeesti saanut spostilla vaan tuon tekstin. Pari taalla otti kipinaa Paskolle joskus aiemmin.. :rolleyes:
soininens: TÄH?
Hello Kitty: On hyvä et tuossa uusimmassa kuvassa on vesileima. Eivät ainakaan voi väittää et juttu on vaan "jossain välissä tuksulan kautta kierrätetty"

KariSima: saoininens, Pasko sai tänäisen Tuksuviestin kait kiertotietä tiewtämättä alkuperäisen lähteen oilleen Tuksula. Mutta sitten Pasko lähti ruotimaan perinpohjaisesti Tuksulakulttuuria Myhyn sivuilla ( ja ihan osin asiasta ;) )
Aikaisemmin puhuin siitä kaivosta, josta voi ammentaa ikuisesti and here it comes. Let me introduce Von Näätämö to aaaal te piippol, clap dem hands ja stendarit ylös... the eye of the tigeeeeer
Von Näätämö: Mitä Pasko Tuksulasta tietää, jos on ollut täällä muutaman minuutin vuosi sitten, niinkuin sanoo?
Hello Barbie: Ma muistan kun pasko sillon kavi taalla, aika ruman vastaanoton sai.
Hello Kitty: Muutenkin se, et marssii uudelle foorumille kuin kotiinsa eikä viitsi edes katsella ympärilleen ennen omaa showta. Noloa.
Siis todellakin. Kelatkaa nyt hetki tätä juttua. Se jannu vaan kirjautu MEIDÄN foorumille. Ei mitään hajua salaisesta kättelystä, ei kumartanu kohti Takilatietä, ei irronnu elämänstooria kolmella rivillä. Itseäni vituttaa just kaikkein eniten sellaset tyypit, jotka tosta vaan tulee mun huudeille ja välittömästi tietää, että toi jannu ei imuroi edes omassa himassaan. Pakko sanoa, että noloahan se on ja oikeestaa kun tätä touhua katselee laajemin, niin aikalailla kyllä tossakin armahdettiin. Itse olisin piiskanu sen verran, kun asiaan kuuluu.
Hello Barbie: No jaa, marssi ja marssi, tuli tanne pyorimaan ja kertoi chatissa etta oli aloittanut bloginsa.
Hello Barbie: Ihme myllakan aloitti jotkut siita.
Älkää huolestuko, toveri Näätämö vasta lämppää konetta, tässä meinaan on sellanen oman elämänsä Anssi Kela, että ei ihan heti lopu lyriikoista sanoma kesken, taustalla tietty Hello Kitty, aavistuksen pakarat kireenä
Von Näätämö: HB, toistuvasti.
Hello Kitty: Ja pari kertaa kiellon päälle.
Nyt en kyllä tiedä miten toi on tapahtunut Von Näätämön ja Hello Pakaroiden päässä. Menikö se nyt jo niin, että mä tulin sinne ihan Romaanina ja aloin paukuttelee kovaa doksia blogistani. Sit liittokansleri Näätämö tarttu härkää sarvista, mutta meikä se vaan jankuttamalla jankutti, mutku mutku se mun blogi, siis se blogi, etteks te vois huomata mun blogii, I need them visitors, gimme some loov? No what ever, pakkohan tän on olla suunilleen tolleen, kun kerran niin sanotaan.
Hello Barbie: Heti ekan jalkeen sillon alko joku jo huutelemaan paskovlle 
Von Näätämö: Siihen nähden, että Paskon erikoisalaa on nimenomaan **ttuilu, se otti aika helposti nokkiinsa mun mielestäni. 
EYE OF THE TIGÖÖÖÖÖÖ....

Rakas Von Näätämö, enhän minä suinkaan nokkiini ottanut. Sinä näet olit ja olet yhä vain edelleenkin se instant love connection, minkä tunsin sisimässäni. My one and only. Juu nou, se tyyppi, jota olisin hämärinä iltoina odotellut linjoille, että olis ees joku, joka ei luovuta, ei hiljene, jolla riittää asiaa ja kärsivällisyyttä kuunella. Juuri se yksi, jonka jokainen ihminen tarvitsee elämäntuskaansa jakamaan. Meikän suasikki feivöritti Von Näätämö nostattaa tunnelmaa, mutta ei se kakkoskitaristi Hello Pakarakaan huono ole, siis ollenkaan
Hello Kitty: Se "miten voin poistaa tunnukseni" ja sen jälkeinen jatkuva narina on ollut lähes tukiaistasoista marttyyriutta.


Nice, BOOOOOOM, IN YOUR FACE.

Pikkusen joutuu selaamaan kännykän kolmea yhteystietoa ja nyt mä sitten mietin, että kuka vuotaa Kittylle pakkomielteestäni. Äiti se ei ainakaan ole... hmm hmm hmmmmmm
Hello Barbie: No eikos se taannoinen narinakin lahtenyt ihan parin Tuksulan jasenen puolelta.
Hello Barbie: Kun jotkut 'antoi vahan palautetta...'
Von Näätämö: Mä olen kyllä nukkunut ihan hyvin yöni, ja lueskellut Paskon blogiakin sittemmin, kun sinne tuli luettavaa.
...
 Von Näätämö: SIITÄ ON &%"# VUOSI! :D :D :D
Hello Barbie: Taas on taallakin puurot ja vellit sekaisin jengilla. Katon just tota Paskon hymyyn postaamaa linkkia, ja se on tosiaan kiertanyt kapakan kautta sille. Siis joku laittanut ilmeisesti vaan linkin tuohon kuvaan.
IT'S THE EYE OF THE TIGER!

Ei siihen montaa tuntia mennyt. Lopulta joku tosiaan tajusi, että FC:stähän se oli. Nyt samantien hakemusta sisään, huhujen mukaan CSI Takilatiellä olisi tutkijan paikka vapaana.

Noooooooh, voisi ajatella, että tämä oli tässä. Siis niinkuin, että se vitsi olisi ohi. Onneksi ei, sillä Tuksulan chatissä Barbi turaatti räjäyttää pankin. Harmittaa, että käytin jo isoimman fontin tuohon edelliseen EYE OF THE TIGERIIN, mutta kyllähän tää tietyllä tavalla ansaitsis ihan oman rumpusoolon. Nyt puhuu meinaa Tuksulan El Hefe:
 Barbi Turaatti: Pasko haluaa olla Tuksu-krääsän kunkku ja sitä riepoo Tuksulan suosio ja laatu
Jotenkin tulee hyvä mieli kaikesta tästä. Jos ei olis pieni riski, että menee vittuiluna, niin ehdottasin, että järjestetään miitti. Sinne tulee Kapakan porukasta modet, Barbi, Tutkivat ja tietty minä. Sit jaetaan ihan rehdisti Tunkki. En tietenkään tarkoita, että mulla olis mitenkään automaattisesti oikeus ensimäinen valintaan, mutta jos ei muilla ole mitään sitä vastaan, niin minä haluaisin yksinoikeuden kaikkiin Tunkkistooreihin, jossa käsitellään tai mainitaan "Pastorin edessä sanoit tahdon", soikiomekko, yrjötään (tavallista oksua, verityrskyt sitten tietty erikseen) ja kaikki varmaan on samaa mieltä, että "isäni on täysin samaa mieltä" on meikän lanseeraama, eli se pitäs kyllä ottaa pois pöydältä ihan automatik.

Mulla kun ei pienenä ollut Leegoja, kavereista puhumattakaan, niin oon tottunut visualisoimaan vähän laajemmat jutut päässäni. Tykkään jotenkin ajatella, että Von näätämö on just se tyyppi, joka hurauttaa Shellin pihaan (metalli)mustalla ysitonnisella Saabilla. Basso kuuluu jo liikenneympyrältä, se Biltemasta haettu 12" jauhaa kontissa ja irtolaatikossa tietty, kun faija käyttää sitä päivisin duunimatkoihin . Sitäpaitti se kuuntelee muutenkin vaan iskelmää. No, Vonski parkkeeraa tietty siihen mittareille, vaikka se ei aiokaan tankata ja sehän on ihan ok, koska Näätämö on kantis.

Vonski ei heti nouse autosta, tietenkään, turbon pitää antaa jäähtyä, sitä paitsi Haddawayn what is love pitää kuunnella loppuun. Kyl jengi jaksaa odotta. Näätämö nousee autosta, kattoo vähän pilottimallisten raybanien yli parkkikselle ja silleen coolisti nyökkää jengille. Kyl ne tietää mitä se tarkottaa. Näätämö hakee punasen mallun tiskiltä ja heittää jonkun kovan onelinerin tiskin Merjalle, kahvit se saa kaupanpäälle.

Shellin liukuovet aukeaa ja Näätämö tallustaa korostetun hitaasti kohti parkkipaikkaa. Siellä se Hello Kitty esittelee innokaana mutsin Yariksen 16" vanteita, jengi tykkää, ne sopii siihen. Näätämö kuuntelee, se ei kommentoi. Se säästelee. Se tietää, että ajoituksesta se on kiinni. Tulee hiljaista ja sitten näätämö toteaa. Rauhallisesti. Ite olisin ottanu seittemäntoistatuumaset ja kävelee Saabilleen taakseen katsomatta.

Barbiturattia en tohdi edes miettiä, tiedä mitä siitäkin seurais. Kummiski Tuksulan kovin tyyppi. Sillä on väkisinkin kontakteja alamaailmaan.

Tästähän meidän onkin hyvä jatkaa tätä noloa yhteiseloa. Minä koitan "Henkkana muiden yläpuolella" tulla toimeen pikkusen kakkosluokkasten doksieni varassa, Hymyn pellet raapii pätkittynä Tuksulasta putoilevat muruset ja Suoli24:n alapäähuumorin erikoismiehet saa jatkaa sitä muituiluaan ihan rauhassa.

Hyvää joulua vaan kaikille tasapuolisesti. Mailia saa laittaa jos kirjoituksessani on luvatta käytetty Tuksulan dokseja. Lupaan toimia välittömästi.

45 kommenttia:

 1. Hymy good, tuksula baaaaad

  VastaaPoista
 2. On muuten eka kerta kun kuulen jostakin tuksulasta. Tää blogi on hyvä paikka sellaiselle joka ei halua itse kaivella asioita esiin. Tulisin hulluksi jos päivittäin puhuisin tuksusta ;D.

  Jatka siis samaan malliin kuin ennenkin. Ei tuksu ole kenenkään yksityisomistuksessa, kyllähän hänestä saa kertoa ketä vaan kiinnostaa menettää vapaa-aikansa moiseen. Tsemppiä :).

  VastaaPoista
 3. Sä sait Tuksulan porukan nyt näyttämään aavistuksen verran hupsuilta.

  VastaaPoista
 4. Postia kiukuttelijalle23. joulukuuta 2013 klo 2.03

  Sulta jumankavita tuo sana lentää!
  Niin nopeasti, ettet lauseen lopussa muista edes mistä oletkaan puhumassa.

  Jokin sinua on nyt kovasti satuttanut, mutta ilotulitukselta se jäi ydin huomaamatta.
  Vai yleisestikö vain kiukuttaa, kun et tajua tekijänoikeuksien päälle mitään – tai et välitä.

  Vähintä mitä kannattaa toisten hengentuotoksia lainatessaan tehdä, on mainita lähde, kuten tuossa ghoopon sitaatissa toivotaan. "Tuollaista rapsaa tuli..."-liitteessä on selvästi kuvana jonkun muun tekemä ihan oikea uutinen. Jos olisit kertonut lähteen, mitään ongelmaa ei olisi syntynytkään. Kun jäit kiinni, ryhdyit mollaamaan lähdettä. Outoa!

  Toisessa mainitsemassasi tapauksessa (muistan blogisi siitä), julkaisit yksityisen ihmisen ottamia kuvia etkä taaskaan kertonut mistä kuvat olit saanut. Kuvat nauttivat aina tekijänoikeussuojaa, joka on kuvan ottajalla. Olisit päässyt kuin kettu veräjästä kertomalla kuvien lähteen.

  Materiaalit kulkevat, sitä ei voi estää. Niitä voi lainata ja siteerata lähde mainitsemalla. Mutta sinä syyllistyt älylliseen epärehellisyyteen omimalla suuren salapoliisin meriittejä toisten tekemästä työstä. Et siis ole mikään filantrooppi toisin kuin olet yllä antavinasi ymmärtää.

  Eikä tällä asialla ole mitään tekemistä Tuksun kanssa, vaan vähän suuremmasta asiasta – jos ymmärrät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin, isäni on täysin samaa mieltä. Mutta minkäs minä sille voin, että en muista mistä jorisen, anna nyt pikkusen armoa?

   Onhan mua satutettu, lapsesta lähtien ja ihan rehdisti voin sanoa, että ydin jäi huomaamatta. Minä luulin meinaa, että se ydin olisi Tuksulan pikkusen rotary-henkinen veljesrakkautta tirisevä yhteishenki virsimusiikin siivittämänä. Oikeastaan ehkä se olenaisin vinkki, mistä siis huomasin, että en todellakaan ole ymmärtänyt sitä kaikkein olennaisinta, oli tuo että en ymmärrä mitään tekijänoikeuksista ja välitän vielä vähemmän.

   Mä nyt todellakin viestisi jälkeen vähintään toimin juuri noin, eli siis mainitsen sen lähteen. Kyllä tää Tuksulan brändi nousi mun tärkeysjärjesessä heti seuraavaksi sodattoman maailman jälkeen. En tietenkään tajua mitä tuo "jos olisit kertonut oikean lähteen" tarkoittaa, kun mähän kerroin sen mitä tiesin? Tiäksä hupsuttelija, sanosin, jotta:

   "Jahas, ilmeisesti raportti on peräisin tai ainakin jossain vaiheessa kiertänyt Tuksulan kautta. " eikö tuota lasketa, puuttuuko siitä trademark-merkki, mitä en ymmärrä? Puhutaanko me nyt siitä mun aikaisemmasta rikkeestä, siis siitä jossa oli se joku kuvakin (OH MY GOD), pystytkö yhtään selventämään? T

   Minusta on kiva, että muistat Blogini juuri tästä toisesta tapauksesta. Meikän meikkipussiin sataa internet-moneytä ja karismaa, vaikka miten härskisti touhuan vihanvallassa ja täysin ominpäin. Mites mulle nyt sitten kävi, kun unohdin mainita sen lähteen, jota siis en tienyt ja ihan suoraansanottuna ihan kauheasti ei silloin kiinostanut. oikeastaan yhtään sen enempää kuin nyttenkään. Joutuiko kettu siis veräjään?

   Enhän mä kai ole ominut suuren salapoliisin meriittejä, sen enmpää kuin filantroopinkaan. Me taidetaan muuten olla aika kaukana toisistamme. Tiäksä, ku mun mielestä mulla on tällänen pöljä blogi ja sitä sitten lukee kourallinen ihmisiä. Ei parana syöpäsairaat, ei ole tummallapojalla kivien kanssa kastiketta tänä jouluna. Ihan vaan kato kirjottelen satunnaisesti yhestä hölmöstä mammasta, jolla menee pikkusen lujaa. En tietty tiedä mikä on Tuksulan tai jonkun toisen toimijan motiivi, kai meistä joku on ihan rankasti suorittamassa kutsumustaan, sellanen henkinen Jihad käynnissä. Eikä siinä mitään pahaa ole, kivakin.

   Oikeastaan voisin sanoa, että ymmärsin vain yhden asian ja se on todellakin se, että kyse on vähän suuremmasta asiasta.

   Poista
  2. Luin ton sun tekstin ja voisin alkuun todeta, että hienosti muistat vielä lauseen lopussa mistä olet puhumassa. Noi tekijänoikeudet vaikutti sen verran kiinostavalta konseptilta, että veivasin pariin otteesen sen kohdan ja sitten suunnistin wikipediaan.

   Siis voin tietenkin olla oikeesti väärässä, mä olen näissä jutuissa aloittelija, mutta pystytkö Ghoopo kertomaan kuka siellä teidän päässä vastaa näistä tekijänoikeusasioista? Siis meinaan, että kun ketuista ja veräjistä puhutaan, niin mehän voitas tehdä pieni vertailu. Katotaan kumpi on tätä tekijänoikeutta loukannu enemmän ja sitten sovitellaan loppuosa ihan euroissa?

   Suuntaa selain osoitteeseen: http://www.tuksula.com/index.php?threads/joe-paskon-blogi.404/

   laske sieltä sellaset lipsahdukset, kun on tullu siteerattua esim koko teksti kuvineen, ilman mitään lupaa yhtään keneltäkään ja palaa sitten tänne kommentoimaan asiaa. Laitat ihan jonkun numeraalin ruutuun ja verrataan sitä tohon mun yhteen(jossa oli kuvakin) ja sitten lasketaan erotus.

   Jos käy silleen, että mä jään tässä laskennassa voitolle, niin ihan mielelläni laitan sulle tilinumeroni? Tää varmaan sopii ihan kivasti, eiks vaan. Ymmärrät varmaan, että tässä on kyse vähän suuremmasta asiasta?

   Ihan tolleen kuriositeettinä, tää oli vähän niinku sarkasmia. Ihan sama jos siellä on jotain matskua. Jos joku niistä jotain iloa saa, niin sehän on vaan kiva. Jos vituttaa mutta joku ajattelee siitä jotain, vaikka ihan vaan keskenään, niin sekin on kiva. Ajatteleminenhan on kivaa.

   Poista
  3. " "Jahas, ilmeisesti raportti on peräisin tai ainakin jossain vaiheessa kiertänyt Tuksulan kautta. " eikö tuota lasketa, puuttuuko siitä trademark-merkki, mitä en ymmärrä?"

   Ei taideta laskea, koska se sisältää kammottavan epäilyksen sellaisesta mahdollisuudesta, että raportti olisikin VAIN kiertänyt Tuksulan kautta, sen sijaan että on sieltä peräisin. Hirvittävän suuri ero. Aidon Tuksula-näädän veri kiehahtaa moisesta epäilystä, koska hän kokee sen vähättelevän omaa uhrautuvaa salapoliisintyötään ja vaivannäköään. Ja tunnetustihan Tuksulassa ei koskaan milloinkaan lainata muualta mitään, joten eihän sellaista sovi edes epäillä...

   Eli kyllä sun olisi pitänyt - jos ei muuten, niin jollain meediokyvyillä - tietää tarkalleen, mistä raportti on peräisin. Senhetkisiin tietoihin perustuva ilmeisesti-arvelu oli kaamea synti ja erhe.

   Poista
 5. Haha! Jään kyllä ilolla odottamaan Tuksulan peppukipeiden tätien kommenttirintamaa, ensimmäinen jo näköjään tulikin. :D

  VastaaPoista
 6. Älä viitti ghoopo jauhaa paskaa. Ihan mielelläni julkaisen sun ammattietiikkasimukaisen palautteen. pistä tulemaan vaan.

  Joe Pasco on viime aikoina jäänyt uutishankinnassaan pahasti Tuksulasta jälkeen ja nyttemmin surutta kopioi ja julkaisee Tuksulan oman tiedonhankinnan tulokset omissa nimissään.Tämän päiväisessä blogissaan hän keskittyy irvailemaan meille rankalla kädellä, sekä ilkkumaan, että hänellä on muka pääsy Tuksulaan. Näin saattaa ollakin.Anteeksiantamatonta Pascon toimista tekee, että hän julkaisee ei pelkästään uutisia (siitä myöhemmin) lähdettä mainitsematta mutta myös chatin ja muita Tuksulan jäsenten kommentteja muilla foorumeilla.Vastasin tänään Pascon blogiin. Blogissa on sensuuri. Vastauksia ei julkaista heti vaan vasta sitten kun Pasco on keksinyt niihin riittävän nasevat omat kommentit – jos silloinkaan.Alla vastaukseni, lukekoon sen täältä (poikaystävänsä tunnareilla):Sulta jumankavita tuo sana lentää!Niin nopeasti, ettet lauseen lopussa muista edes mistä oletkaan puhumassa.Jokin sinua on nyt kovasti satuttanut, mutta ilotulitukselta se jäi ydin huomaamatta.Vai yleisestikö vain kiukuttaa, kun et tajua tekijänoikeuksien päälle mitään – tai et välitä.Vähintä mitä kannattaa toisten hengentuotoksia lainatessaan tehdä, on mainita lähde, kuten tuossa ghoopon sitaatissa toivotaan. "Tuollaista rapsaa tuli..."-liitteessä on selvästi kuvana jonkun muun tekemä ihan oikea uutinen. Jos olisit kertonut lähteen, mitään ongelmaa ei olisi syntynytkään. Kun jäit kiinni, ryhdyit mollaamaan lähdettä. Outoa!Toisessa mainitsemassasi tapauksessa (muistan blogisi siitä), julkaisit yksityisen ihmisen ottamia kuvia etkä taaskaan kertonut mistä kuvat olit saanut. Kuvat nauttivat aina tekijänoikeussuojaa, joka on kuvan ottajalla. Olisit päässyt kuin kettu veräjästä kertomalla kuvien lähteen.Materiaalit kulkevat, sitä ei voi estää. Mutta itse syyllistyt älylliseen epärehellisyyteen omimalla suuren salapoliisin meriittejä toisten tekemästä työstä. Et siis ole mikään filantrooppi toisin kuin olet yllä antavinasi ymmärtää.Eikä tällä asialla ole mitään tekemistä Tuksun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on muuten K:lla... Pasko, ei Pasco. En muuten mainitsis, mutta tässä on ihan tuntuva riski, että joku ranskalainen saa kreditit mun suuresta työstäni. Pata kattilaa soimaa ja silleen... Luulis ammattietiikan puskevan pintaan sen verran, että kattosit lähteen nimen oikein.

   Poista
  2. Kuvan lähteeksi pitäisi riittää netissä jossain kuvapalvelussa kuljeksiva anonyymii kuvalinkki.
   Kuvan tekijä joutuu omalla nimellään selvittämään, onko hänellä copywright teokseen vai ei.

   Poista
  3. Jessus että te olette koko sakki paskoinenne kipeitä :D no huvinsa kullakin sano näätä kun toisen näädän persettä nuoli.

   Poista
  4. oon sun kanssa ihan samaa mieltä :D Tää on kieltämättä tosi extremeä, ollaan isojen asioiden äärellä. Viihteenähän tää kyllä menee ja ihan toivonkin, että jatkuis jonkun aikaa. Kohta pitää mennä makoilemaan, mutta aamusta olis kiva jatkaa. Tiedä vaikka olis vähän tekijänoikeuslakia ja ammattietiikkaa odottamassa.

   Poista
  5. Lainausmerkkejä kiitos, jos siteeraa toista! Helpottais taas lukemista eikä äimistelisi montaa riviä, että hetkinen, tässä Pasko taitaakin siteerata jotain Tuksula-tyyppiä ja vastakommentoi siihen..,

   Poista
 7. Hieno tuotos jälleen kerran! Twin Peaks puhuu! Jatka uutterasti, sinulla on paljon lukijoita.

  VastaaPoista
 8. kyllä Paskola on mun ykköspaikka lukea Tuksun touhuista, ja sellasena pysyykin. Ikinä en oo tuksula (vai-mikä-sen-nimi-onkaan) paikassa käyny enkä edes tuon luettuani käykään :D go Hesos Kristus Joe, oot paras! :)

  VastaaPoista
 9. Ottamatta nyt kantaa tekijänoikeuksiin ja muuhun niin sitä vaan haluan sanoa, että syy miksi itse siirryin myhystä Tuksulaan oli se, että en jaksanu katella sitä foorumin käyttäjien keskinäistä tappelua ja satunnaisia trolleja/kännikirjotteluja. Tuksulassa asia on yksinkertasessa ja tiiviissä paketissa ja fakta on faktaa. Ei tarvi selailla sivutolkulla perättömiä juoruja ja turhaa kinastelua. Mutta enpä tässä rupea pistämään mitään sivustoja paremmuusjärjestykseen, makunsa kullakin.

  Mutta Joe sunkin mielipiteitä on kivempi lukee sillon ku ne on muutaki ku vittuilua. Ei muuta, jatketaan kaikki tahoillamme näätimistä :)

  VastaaPoista
 10. Isä(ni) ja esikoistyttäre(NI) toivottavat hauskaa joulua Joelle! :)
  -PP

  VastaaPoista
 11. Tekijänoikeudet ovat kimurantteja asioita. Itsekin jäin miettimään, mitenhän niitä ohjeitä noudatetaan keskustelupalstojen yhteydessä. Onko lainattava lähde Tuksula.com-niminen yhteisö vai pitääkö lainatessa ilmoittaa nimimerkki? Onko Tuksula.comin jäsenet itse yhtä tarkkoja postauksissaan, että menee sieltä lainatessa kreditit oikeaan osoitteeseen?

  Se lienee selvää, että lakia pitää noudattaa, eikä vaan?


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa jäin tätä myös hetkiseksi miettimään tuossa viimeyönä tämän blogipostauksen luettuani, että onko se sitten niin että jos Tuksulaan postaa jotain, se muuttuu Tuksulan copyrightin omaisuudeksi, eikä olekaan enää sen postaajan copyä? Eli jos postaan Tuksulaan kuvan - en postaa, ainakaan enää, kun sain fudut - niin heitetäänkö siihen oikea tai kuvitteellinen Tuksula-vesileima ja aletaan sitten vahtimaan sen käyttöä muilla palstoilla? Mitä jos jutun/kuvan Tuksulaan postanneella ei olekaan mitään sitä vastaan, että se postataan myös Hymyyn, tai jopa ihan itse sen postaa?

   En viitsi edes alottaa siitä miten paljon Tuksulassa on muualta kopsattua materiaalia...

   Poista
  2. Kuvan tekijänoikeudet ovat valokuvan ottajalla eli oikeudet syntyvät kuvaajalle, eivät kuvattavalle/kuvan lataajalle. Sillä ei ole siten merkitystä mille sivustolle esimerkiksi joku kuva ladataan ensimmäisenä ellei kuvan lataaja satu olemaan kuvaaja. Netin myötä näitä oikeuksia valokuviin on alettu käsitellä ehkä hieman suurpiirteisemmin.

   Tuksula, joka on ilmeisimmin suljettu yhteisö (?), on halunnut rajoittaa julkistavan sisällön. Siten hyvien tapojen mukaisesti sisältöä ei pitäisi levittää muualle. Jos kuitenkin viestejä julkaistaan, niin Tuksula viittaus riittää, sillä ainoastaan ryhmän jäsenet pääsevät tarkistamaan lähteen oikeellisuuden.

   Poista
 12. Tää Tuksulan porukka on oikeesti ihan vinksahtanutta poppoota!Mitä väliä kuka ne Tunkin asiat laittaa palstoille eka ja kuka vikana?Kaikki näädät mässäilee samoilla juoruilla ja piettävät ns.yhtä,niin mikä tässä on tän Tuksulan kans,että porukkaa potkitaan ulos sieltä ja ollaan niin tarkkoja et on vain se oma porukka kenen kans Nääditään?Tommonen,jos mikä niin on pakkomielteistä ja sairasta.He ovat kait ainoita ketkä saavat Näätiä ja sekin on niin salaista että.No en ole koskaan kyseisellä foorumilla edes käynyt.Hymyn palstalta olen lukenut kaiken ja sielläkin käydään riehumassa,että tämä on Tuksulasta kopsattu.Mitä sitten? :D Jokatapauksessa ne jutut tulis ilmi oli Tuksulasta tai ei.Vaikuttaa siltä,että Tuksulan porukka saavat vain Näätiä,mutta muut ei :D Naurettavaa,oikeesti.Mikähän porukka siellä on takana,ko ottavat näin vakavasti tän Näätimisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normaaleja ihmisiä Tuksulassa on, usko tai älä :) minäkin siellä käyn lukemassa juttuja ja sieltä saa ensimmäisenä tiedot Tuksusta ja kumppaneista. Tuksulasta käsin ne jutut muualle leviää. Tuksula on aina ekana glamourin ytimessä.

   Poista
 13. Tuksula = Tuksulle samaa kuin Kai Merilä = Matti Nykäselle. Ammattietiikka mustaakin mustempaa. Tuksulan moraalisesti ja eettisesti likaisten temppujen jälkeen en kehtaisi puhua sanaakaan etiikasta, onneksi Karman laki tasaa vielä puntit.

  VastaaPoista
 14. Jännä sinänsä, että Tuksulalaiset huutelevat tekijänoikeuksien ja lähteiden mainitsemisien perään, kun mm. salaiseen fb-ryhmään postaamiaNI kuvia on kopioitu Tuksulaan ilman lupaa ja lähteitä mainitsematta!

  VastaaPoista
 15. Tekijänoikeus tekstiin ei niin vaan ole itsestään selvyys. Kaikia teksejä saa lainata ja käyttää omissa teksteissä,eikä tarvitse mainita lähdettä. Valokuvat eriasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Since when? Lähde kiitos. Sanopa sama vaikka yliopistolla, niin saat toteamuksen ehdasta plagioinnista. Kaikkia tekstejä saa sanatarkastikin käyttää, KUNHAN mainitsee lähteen. Netissä kätevä tapa on vain linkata.

   Poista
  2. No nyt mää sen hokasin! Ehkä? Me ollaan vähän niin kuin yliopistossa pääaineena "Tuksukologia". Lähteet prkl, tai ei pääse tentistä läpi? Tai sitten voi yrittää naisellisilla avuilla valkoisissa käytetyissä stringeissä kiivetä yhden miespuolisen proffan, Paskon, reittä pitkin ja vetää mutkat suoariksi? Täysi 5 arvosanaksi, noin niinkuin kolmannella kotimaisella american enklantiksi, "with flying colours". Jes. Alan työstää graduaNI. Lähde: "Ällinä ne lähti".

   Poista
  3. Tekijänoikeuslaki. Yliopistossa voi olla tiukemmat säännöt kuin laki edellyttää.

   Poista
 16. Täyttä rautaa taasen tämä.

  LadyNancy korpinsiipi, kierteesi on alkanut, et vain huomaa sitä. Kohta löydät itsesi bnäätimästä myhyn foorumeista uutta Paskoa tuskaisena odottaessasi.

  Hassuja on tuollaiset sisällöstään mustasukkaiset bnäädät, mutta kai siinä on taustalla jokin tuksumainen hyväksynnän ja maineen hakeminen tämän (raadollisen) sisällön eliittituottajana. Että on havaittu että nyt bnäätäpopulaatio innostuu ja arvostaa kun joku pystyy tuottamaan sitä, Paskon sanoin, doksia, ja koetaan tässä viitekehyksessä että se joka tuottaa hyvin ja tuoretta doksia on tunkion kuningas.
  Jos se elämä pyörii bnäätimisen ympärillä ja tuksulasta on kasvanut se oma kaveripiiri, tyypit taustalla jotka huutaa "ni!", niin onhan se nyt aika vittumaista jos joku, varsinkin aivan liian määrätietoisesti ja kumartelematta tuksulaan joskus historiassa kirjautunut pasko, menee tätä doksia levittämään eikä muista mainostaa että tämä oli nyt tuksulan tunkion kunkun, eliittisistä eliittisimmän doksintuottajan ansiota että nämä klamyyrit verioksennukset saatiin laajempaan tietoisuuteen.

  Voi teitä pieniä kinastelijoita.

  Arvostan kyllä Joen tapaa olla lähtemättä ihmeemmin mukaan tuohon keppitappeluun, tuollaista humoristista vääntöä lukuunottamatta.

  VastaaPoista
 17. Tässähän on Tuksulan sekopäiltä mennyt pahasti sekaisin tekijänoikeudet ja uutispalvelujen siteerauskäytännöt. Tekijänoikeus ei todellakaan suojaa faktoja. Eli jos luen jostain vaikka kuinka pitkän tekstin, saan ilmaista sen omin sanoin omissa nimissäni, eikä tekijänoikeuslakia ole rikottu. Tekijänoikeus nimittäin suojaa vain sanatarkalta kopioinnilta.

  Täysin asiaan liittymätön on sitten tämä Suomen käytäntö, että uutispalvelujen on siteerattava asiasta ensin uutisoivaa, vaikka tätä uutista ei käytettäisi edes lähteenä omaan uutiseen. En tiedä, mihin sopimukseen se perustuu, mutta yksityinen bloggaaja ei todellakaan ole velvoitettu toimimaan tämän mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä sulle vähän sanatarkkaa kopiointia:
   https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1473062_437787616321 683_1034563254_n.jpg

   Poista
 18. Mä en rehellisesti tajua et mikä juttu!? Tää seurailu omalta osalta (ja muiden kanssa joskus tuksun seuraamuksista ajatusten vaihto) on rehellisesti semmosta "ei voi olla totta, ja aina ei voi voittaa, ja ai sä teet sen NOIN"-tyyppistä elämän ja raadollisuuden funtsimista..

  Miten joku tuksulan, taiminkäikinä, nimimerkki selittää tän olemisen itselleen..? Tän jäätävän toisten mollaamisen. Asioista jotka on, tai pian on, toisten tiedossa.

  Minust idea ainakin on vähän enemmän ja vähemmän siinä, et jengi tajuis mitä daijuja ympärillä pyörii. Ja sit ehkä miettii mikä on fiksua ja mikä ei. Mut se on mun mielipide vaan.

  Jokainen klikkailkoon seiskoja ja pitäköön omat woodoo-rinkinsä manatakseen yksinoikeudella ja oman kerhon suojissa mitä joku ressukka on tehnyt. Mä jatkan tän blogin kanssa. Tavallaan viihdettä mut ilman jäätävää hyppäilyä ja urkkimista yhtä pimeiden ihmisten luolista.

  Kiitos Joe. Ja rauhaisaa joulua kaikille.

  VastaaPoista
 19. Voe mahoton miten hyvä juttu, kun löysin tämän plokin! Täellä on niiiiin paljon asijoo, että nyt ee tarvihe miettiä mitä pitkinä talvi-iltoina tullee tehyksi. Tännehän minä heti lehmien lypsyltä päestyäni oijustan, muotkoot muu sakki vaikka ketarat suorina, niin minä vuan JoePaskolla ruutuun tuijotan. Ikkuinen ihhailija tästäeespäen!

  VastaaPoista
 20. Kun Pasco (sic!) on yöllisen riehumisensa jälkeen niin totaalisen uuvahtanut, ettei ole kerinnyt käydä tutkimusretkellä, niin ystävällisenä kädenojennuksena postaan tämän uusimman uutisen:

  Tuksu on päässyt sairaalasta tänään.
  Hänet on nähty laivalla Immosen kanssa matkalla Ruotsiin.

  Muoks: tämä on vielä vahvistamaton tieto. Kohtapuoleen saan vahvistuksen.
  Muoks2: Vahvistettu.

  ghoopo, tänään klo 17.59

  VastaaPoista
 21. Kiitos, Joe, sä olet paras! Vieläkö saa laittaa treffipyyntöjä tulemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhdessä kommentissa viitataan siihen, että Paskolla olisi poikaystävä! Sydämeni on särkynyt!

   Poista
  2. Luulen että se kommentti oli vaan piruilua...

   Poista
  3. Toivon samaa, sillä nämä Tuksulan näpäyttelyt saavat lempeni roihuamaan entistä kovemmin...

   Poista
 22. Kyllä Joe-sedällä (vai tätikö lienee, ei sen väliä) on todennäköisesti enemmän faneja kuin yhdelläkään Tuksulan yksittäisellä kirjurilla. Hyvä Pasko, anna palaa vaan! Rauhaisaa joulun jatkoa eri koulukuntien näädille ja tietysti kaikille muillekin toivottelee fretti.

  VastaaPoista
 23. Mielenkiintoinen kirjoitus, vaikka Tuksula-jutut ei kiinnostakaan. Sen verran täytyy olla Tuksulan kanssa samaa mieltä, että välillä lukemista häiritsee, kun ei tiedä, puhutko asioista omalla suullasi eli siis onko Johki kertonut sulle suoraan juttuja, oletko kuullut siskonkumminkaimalta jotain, kuka tämä siskonkumminkaima on vai onko tieto peräisin Facebookista tai Tuksulasta vai mistä. Monia ei ehkä häiritse, mutta itse kaipaan jonkinlaisia lähteitä tai edes tietoa siitä, oliko itse suoraan osallisena tietojen kanssa vai ei. Tää on vähän sama asia kuin että on häiritsevää lukea, jos muotiblogi tmv. jättää kertomatta yhteistyöstä. No, se siitä.

  Toinen juttu sitten se, että näätäilyn periaatteista oli mielenkiintoista lukea, sillä kuten vähän toiseenkin postaukseen tuli kommentoitua, ne eivät ihan ole avautuneet. Tunnustaudun itse Tukiaisen klaanin seuraajaksi, mutta näätäilystä olen aivan kujalla. Huomaan olevani iltapäivälööppitasolla, kun eteen astuu näätä, joka heittelee kummallisia nimiä ja kertoo omituisista tapauksista. Kieltämättä olen suhtautunut välillä varauksella, mikä on totta ja mikä ei, sillä osa näädistä tuntuu olevan torstaissa, kun eletään vasta keskiviikkoa. Toinen juttu sitten se, että mihin tosiaan kunnon näätä-rageilulla pyritään. Paskaakos heitä pitäisi kuitenkaan liikauttaa Johanna Tukiaisen edesottamukset. Vai onko erikseen vielä "vihaan Johanna Tukiaista" -näädät ja "analysoin Johanna Tukiaisen elämän ihan vaan neutraalisti puhki" -näädät? Niin tai näin, kiitos Johkille mainiosta sanasta: olen lanseerannut näätä-sanan myös henk.koht. elämääni ;)

  VastaaPoista
 24. http://static2.wikia.nocookie.net/__cb20131130060612/glee/images/1/17/Michael-jackson-eating-popcorn-o.gif

  VastaaPoista
 25. Jälleen kerran, hyvää doksia! Tuksussa on mielenkiintoista ja samaan aikaan pöyristyttävää se, että pääsemme ihan livenä seuraamaan sekakäyttäjän alasajoa. Sisko lähti jo (R.I.P.). Kun ei edes glamourkviinin kroppa määräänsä enempää kestä. Kuten aiemmin olen joskus jo kommentoinut, tästä ei voisi tehdä Big Brother -tyyppistä matskua suljetussa tilassa ihan moraalisista ja eettisistä syistä. Sen sijaan Johanna Mia Mari ihan itse pistää nämä faktat nettiin.

  Voisi ehkä spekuloida, pitäisikö saada jonkinlainen alkolukko tai huumetesteri ennen globaaleille linjoille pääsemistä, kun on kuitenkin ihmishistoriassa aika tuore ilmiö. Mutta sehän rajoittaisi yksilönvapautta. Ihan Alibia lukiessa tulee kuukaudesta toiseen samaa kerrontaa, hieman vain anonyymeimmistä kansalaista. Viina virtaa ja nyrkki tai puukko heiluu.

  Ja tosiaan tuo "paljousalennus" tuomioissa. Jos rellestämisen linjalle lähtee, niin ihan sama, tuikkaatko yhteen reiän vai samalla hinnalla paria muutakin siinä tuoksinassa. Suomen oikeuslaitos tosiaan. Ja jos haluat pikkuisen mustasukkaisena poistaa päiviltä ex-kumppanin uuden puolison, niin kannattaa vetää kunnon tumut ennen sitä, ottaa auto käyttöön. Eikä haittaa paljon, vaikka olisi ihan suojatiellä. Kunhan vain ne suojakännit muistaa vetää alle.

  VastaaPoista
 26. Siis ihan oikeasti!? Ensiksi nauratti, vaan sitten ei enää. Tässähän valmiina haaskalle seurataan sekalaisen seurakunnan ja sen päähenkilön hidasta, tylsällä veitsellä ranteet nyrhivää itsemurhaa. Sisko lähti jo. Ihan kuitenkin ihmisiä ovat tai olivat. Ja joku kiistelee tekijänoikeuksista tähän matskuun?

  VastaaPoista
 27. Ja oudommaksi vaan menee, kun kommentteja lukee. Ilmeisen naivisti elin harhakuvitelmissa, että tässä vaan välillä hyvän- ja välillä pahantahtoisesti seurataan sormien lomasta tasaisesti etenevää puksutuskatastrofia kohti vääjäämätöntä loppua. Vaan akateemisesti kestävää matskua lähdeviitteineen pitäisi kirjoittaa. O-ou.

  Kuka tästä saa muutakin kuin mainetta ja kunniaa, eli sitä Internet-rahaa? Ei kai sillä muuten olisi niin väliä, kuka vaikka kuvan sammuneesta ihmisrauniosta otti? Pientä suhteellisuudentajua touhuun, pliis. Ellei sitten kyseessä ole suuret eurot ja vähän löysempi moraali. Alan escortiksi apajille meikkipussiNI sisältöä lihottamaan muutoin.

  Lähdeluettelo: N. Äätä, 2013, "Omat hamraat aivot". Haettu kokoelmasta 30.12.2013 klo 05.43. Paikka: Luksusresidenssi ihan missä vaan haluat.

  VastaaPoista