keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Vääntöä

Julle kuoli ja nyt varsin ymmärrettävästi perhe suree. Tätä taustaa vasten oli omanlaisensa kynnys kirjoittaa yhtään mitään. Ei siksi, että olisin jotenkin löytänyt kuolleen meren meikkisarjan pussistani ja oivaltanut miten hieno ihminen hän oli eläessään. Omat mielipiteeni Juliasta on tästä blogista luettavissa, eikä mitään sellaista ole tapahtunut, että kokisin tarpeelliseksi lähteä Jeesuksen selässä lässyttämään, miten väärässä olinkaan satoja vuosia vihan vallassa herjatessani.

Julia ei koskaan ollut julkkis samalla tavalla kuin Johanna on. Julian "meriitit" Julkisuuden saralla käsittääkseni muodostuu pitkälti sukulaissuhteesta. Päätellen nyt vaikka siitä, että lähes jokainen uutisointi tästä Tukiaisten perhettä kohdaneesta inhimillisestä tragediasta alkaa sanoin "Johanna Tukiaisen sisko". Julia ei erityisesti käsittääkseni halunnut julkisuutta ja viimeisen parin vuoden aikana hän sen toi itse esiin lukuisia kertoja. Juliaa ei juuri tavattu bilettämässä ilman Johannaa ja omalla tavallaan surullisesti Julian yhdeksi kuolemattomaksi one lineriksi muodostui "en halua tälläistä elämää".

Julian kohtalo ei ollut mitenkään yllättävä, jokainen Tukiaisten elämää seuranut tiesi odottaa juuri tälläistä loppua. Voisi sanoa, että fanit osasi käsikirjoittaa hämmentävän tarkasti tapahtumat jo aikoja sitten. Suuri määrä ihmisiä arvuutteli, että Julia ei näe joulua, ylipäätään "kaikki" tiesi, että lähtö on lähellä. Käsikirjoitus kuoleman jälkeenkin oli melko helppo aavistaa. Ensinäkin "ihan jokainen" tiesi, että Johanna löytää syyllisen hyvin nopeasti. Itse arvuuttelin eilen seuraavasti: "Onko syyllinen koko suomen media, Ex-keikkamyyjä, näädät, Hymyn päätoimittaja"

Media

Aika pian ennustukseni jälkeen Hymy uutisoi
Johanna Tukiainen ei halunnut kommentoida asioita enemmälti, mutta totesi rauhallisesti:
-Media tappoi Julian. Media on itse paholainen.

Ex-keikkamyyjä

Ex-keikkamyyjä sai odottaa omaa tiedotettaan kuolemansyystä iltaan asti. Tunkki kuitenkin surusta marinoituneena toivoi klo 23 aikoihin, että keikkamyyjä pystyy elämään itsensä kanssa, vaikka paljastuskirja, Julian kuolema ja isän sairaalaan joutuminen.

Näädät

Näätien syyksi Julian kohtalo pistettiin toisen entisen/nykyisen/tulevan keikkamyyjän FC-profiilista:


Koska blogiani lukee vain näädät ja Johanna osoitti tiedotteen meille, ei muille, on varmaan ihan hyväkin, että viesti tavoittaa nekin, jotka ei Jarnan profiilia kaksinaamaisesti tarkkaile. Jos kyseessä olisi joku muu kuin Johanna Tukiainen, olisin aavistuksen hämmentynyt sisällöstä. Johannaahan siis harmittaa kymmenen huutomerkin ja runsaan Caps Lockin käytön verran ihmisten osaaottava ja myötätuntoinen kirjoittelu Julian kohtalosta ja perheen surusta. Johannalle tuttuun tapaan anteeksi emme siis saa mekään.

En nyt tässä kirjoitusessa raaski erityisesti tarttua tuohon "rakastin häntä enemmän kuin ketään muuta" kohtaan. Tuntuisi vähän mauttomalta sanoa se, mitä "kaikki" muut paitsi Johanna ajattelee, sillä tuo lausunto viime vuoden tapahtumiin suhteutettuna antaa Johannan rakastamisesta hyvin erikoisen kuvan ja on varsin kattavasti dokumentoitu tässä blogissa ja muissa lähteissä pitkin nettiä.

Syyllisen etsimisen ja kuoleman ajankohdan lisäksi on osattu häiriintyneen tarkasti arvata myös miten mediapeli asian ympärillä hoidetaan. Johanna jakaa suru-uutisen kaikille mahdollisille asiasta kiinostuneille tahoille ja tiedotus onkin ollut hyvin aktiivista.

Kuolemantapaus on hankala asia ymmärtää viihdeuutisena, mutta näin se on uutisoitu useammassakin mediassa. Seiska aloitti klo 12:14
Johanna Tukiainen Seiskalle: Julia-sisko on kuollut
Viihdeuutiset 17.12.2013 12:14 
Johanna Tukiaisen mukaan hänen Julia-siskonsa on kuollut.
Hysteerisesti itkenyt Johanna kertoi asiasta Seiskalle hetki sitten. Myös Jasmine Tukiainen on vahvistanut suru-uutisen. Julia on nähty useasti Johannan tanssi- ja laulukeikoilla. Julia sairasti diabetesta.
Hyvänä kakkosena, 12 minuuttia myöhemmin haaskalla oli Iltamakasiini:

Johanna Tukiainen vahvistaa: ”Julia on kuollut”

- On totta. Äiti soitti ja sanoi, Johanna Tukiainen kertoo Iltamakasiinille.
Onko totta, että Julia on kuollut?
- On.
- Näin hänet muutama päivä sitten. Isä yrittää soittaa minulle, hän on sairaalassa.
Asian kertoi ensimmäisenä Seiska.IM
Iltalehti huomasi Johanna Tukiaisen siskon Julian kuoleman klo 12:28: 

Seiska kertoo, että Johanna Tukiaisen Julia-sisko on kuollut.

Seiskan mukaan Johanna Tukiainen vahvisti tiedon lehdelle hetki sitten.
Myös kolmas siskoksista, Jasmine Tukiainenon vahvistanut suru-uutisen Seiskalle.
Julia Tukiainen oli kuollessaan 30-vuotias.
Huomionarvoista lienee se, että Iltalehden jutussa kuvitksessa on käytetty kuvaa Juliasta ja Johannasta oikeudessa vuotta aikasemin.
Vajaa tunnin tauon jälkeen, klo 13:09 Iltamakasiini tiesi jo kertoa miten suru-uutinen tavoitti Johannan: 

Näin Johanna kuuli Julian kuolinviestin

Johanna Tukiainen sai tietää siskonsa Julian kuolemasta aamupäivällä.
- Sain puhelun äidiltäni aamupäivällä kymmenen aikaan.  Hän löytyi Jollaksessta kuolleensa. Äiti löysi hänet. Äiti ei pysty puhumaan tällä hetkellä, Johanna Tukiainen kertoo.
- Äitini kertoi osoitteen mihin minä voin mennä katsomaan siskoani. En pystynyt sitä kirjoittamaan.
Julian kuolinuutisen kertoi ensimmäisenä Seiska.
IM

Klo 13:30 Iltamakasiinissä muistellaan miten Julia halusi terveellisempää elämää:

Julia Tukiainen halusi muuttaa elämänsä suunnan ennen kuolemaansa

- Olen päättänyt, että nyt oli viimeinen kerta Meilahdessa, Julia Tukiainen kertoi Iltamakasiinille syyskuussa.
Julia Tukiainen on kuollut. Syyskuussa Iltamakasiinin haastattelussa hän kertoi elämänsä uudesta suunnasta.
Julia Tukiainen joutui hoidettavaksi syyskuussa Meilahden sairaalaan. Hän kertoi tuolloin tämän olevan viimeinen kerta elämässään. Hän kertoi aikovansa tästä lähtien hoitaa itseään paremmin.
- Nyt alkaa kotihoitojakso. Hoito on Meilahdessa valtavan hyvää, mutta kotihoidossa pidetään huolta, että otan piikit ja syön terveellisesti. Kaksi hoitajaa on tulossa tapaamaan minua torstaina, Julia Tukiainen totesi syyskuussa.
Iltasanomat kertoo uutisissaan Julian kuolemasta klo 13:37:

Glamour-tähti Johanna Tukiaisen pikkusisko Julia on kuollut. Julia Tukiainen täytti lokakuun lopulla 30 vuotta.

IS:n luotettavista lähteistä saaman tiedon mukaan Julia Tukiaisen vahvistetaan menehtyneen. Tapaukseen ei liity rikosta. 
Asiasta uutisoi ensimmäisenä 7 päivää -lehti nettisivuillaan. 
IS:n tiistaina puoliltapäivin saaman vinkin mukaan Julia Tukiainen löydettiin kuolleena sisarusten käyttämästä asunnosta Helsingin Laajasalosta. 
Johanna Tukiainen vahvisti suru-uutisen Seiskalle.
Jutun lopussa:
Johanna Kanerva-kohun taustalla
Tukiaisen sisaruksista Johanna nousi julkisuuteen keväällä 2008, kunHymy-lehti julkaisi silloisen ulkoministeri Ilkka Kanervan (kok) lähettämiä tekstiviestejä Johannalle. 
 
Kohu johti lopulta Kanervan eroon ministerinpaikaltaan. Hänen tilalleen ulkoministeriksi nousi Alexander Stubb (kok).
Joko Iltalehti tavoitti yhden Johannan keikkamyyjistä tai sitten keikkamyyjä itse tavoitti Iltasanomat, mutta Nitan ja Julian välisestä viimeisestä keskustelusta uutisoitiin klo 17:26:

Keikkamyyjän viimeinen puhelu: Julia vaikutti iloiselta

Seessalon mukaan Julia vaikutti iloiselta ja elämänmyönteiseltä. Mikään ei viitannut yllättävään poismenoon.
- Johanna kertoi minulle aamulla Julian kuolemasta. Johanna oli erittäin järkyttynyt.
Nita Seessalo siirtyi Johanna Tukiaisen keikkamyyjäksi tänä syksynä.
 - Yhden keikan jouduin peruuttamaan Heinolasta 21. joulukuuta. Seuraavat keikat on alustavasti sovittu tammikuulle. Katsotaan nyt miten Johanna jaksaa jatkaa esiintymisiä.
Sisarusten blogissa kerrottiin 11. joulukuuta, että Julia ei ole toistaiseksi pystynyt olemaan keikoilla mukana ykköstyypin diabeteksen takia.
Keikkamyyjä toivoo koko perheelle voimia.Sisarusten blogissa kerrottiin 11. joulukuuta, että Julia ei ole toistaiseksi pystynyt olemaan keikoilla mukana ykköstyypin diabeteksen takia.
- Julia kärsi kovasti sairaudestaan ja alkoholi heikensi häntä. Mutta aina hän taisteli takaisin. Siksi suruviestiä on nyt vaikea ymmärtää.
17:39 Iltalehti on löytänyt flaskan päiväkirjan ja kertoo elämään tulevasta isosta muutoksesta:

Julia ja Johanna Tukiainen blogissaan viikko sitten: Elämään tulossa iso muutos

Johanna ja Julia Tukiaisen blogi Glamour Dolls otsikoitiin 11. joulukuuta tulevaisuuteen uskoen: "Suunta kohti unelmia". 
-  Olemme nyt henkevien pitkien keskustelujen jälkeen päätyneet tulokseen, että me ansaitsemme paljon enemmän, kuin mitä viime vuosien aikana olemme saaneet, Johannan ja Julian päivitys kuului. 
Blogissa oli aiemmin käsitelty muun muassa siskosten mainetta ja heitä koskevia ilkeitä puheita.
Julia kirjoitti blogissa, että ihminen ilman karismaa ei myisi keikkoja loppuun ja herättäisi niin paljon keskustelua, sekä puolesta että vastaan. 
- Meillä on nyt suunnitelma, mitä Jari Sarasvuokin on useasti sanonut, mitä pitää tehdä. Asiat on nyt laitettu arvojärjestykseen ja priorisoitu siten, että meidän kaikkien elämässä tulee nyt iso muutos, josta emme vielä tällä hetkellä paljasta yhtään mitään. 
- Näin radikaaliin muutokseen meni turhan kauan aikaa, mutta se jos jokin on todella sen arvoista. 
Blogissa viitataan siskosten taannoiseen Los Angelesin matkaan.
- Tulemme saamaan sen elämän takaisin, blogiin päivitettiin.
Jutun kuvitus on tälläkin kertaa oikeussalista, kuvateksti:
Julia tuki siskoaan Johannaa Helsingin käräjäoikeudessa marraskuun lopussa. Käräjillä käsiteltiin Johanna Tukiaisen ja ex-mies Arto Länsmanin pahoinpitelysyytettä
Seiskalla on klo 18:18 NEWS erikoislähetyksen aiheena "Julia Tukiainen menehtyi". 

Videon sisältö:
"Juontaja":
Koko kansan tunteman Johanna Tukiaisen sisko Julia on menehtynyt kolmekymmentä vuotiaana. Johanna sai tiedon Julian poismenosta tänään. Julia sairasti ensimäisen asteen diabetestä, joka oli puhjennut hänelle aikuisiällä. Johanna ja Julia olivat todella läheisiä ja auttoivat toisiaan vaikeina aikoina. (taustalla rullaa mustavalkoisena video, jossa Johanna vääntelee naamansa ja halaa Juliaa. Video, jossa Julia näyttää keskisormea ja toteaa "en joudu vankilaan")  
Johanna:
"Mä kuulin mun äidiltä, et  mun sisko Julia on kuollu." 
Haastattelija:
"Tiedätsä yhtään, et milloin, millin tää tapahtuma ois..?" 
Johanna:
"Mä en tiedä mitään yksityiskohtii, mä en tiedä mitään, eikä mun tarttekaan kertoo kaikkee. Mut siis mä oon ihan järkyttyny, koska Julia on ollu koko ajan  jatkuvasti sairaalahoidossa ja kuitenkin halunnu elää. Siis Julia on ruumishuoneella. Mun ainoo ystävä täs maailmassa."
"Juontaja":
Maatilan prinsessa ohjelmastakin tuttu Jasmine Tukiainen kirjoitti koskettavan muistokirjoituksen rakkaasta siskostaan. Jasmine kirjoitti koko perheen olevan surunmurtama ja ikävöivän Juliaa todella paljon. Lepää rauhassa ja odota minua, jotta voin jälleen halata sinua. Sillä tämä tuska on epätodellista.
Julian viimeiset vuodet olivat hänelle vaikeita. Diabetes vei hänet useaan otteeseen sairaalahoitoon, lisäksi päihderiippuvuus varjosti julian elämää. Hän kävi katkaisuhoidossa vuonna 2011.
Julia ja Johanna kiersivät ympäri Suomea tanssi- ja laulukeikoilla. Siskokset levyttivät yhdessä muutaman kappaleen, joita he esittivät keikoillaan.
Julia Tukiainen työskenteli muun muassa mallina ja Seiska kokosi upeimmat kuvat Julian elämän varrelta. 
Kuten tavallista, taas on salakuvattu. Tällä kertaa tosin Johannaa ja Seiskan toimesta. Jarna nimittäin kertoo FC:ssä mistä tässä jutussa on kyse:
Jarna Lahdenvuo Voitteko kuvitella kun Johanna oli sairaalassa niin seiska kuvasi salaa noi kommentit nettiin...  Jarna Lahdenvuo Siis salakuvasi noi seiskan jutut, tv Jarna  
On aika vaikea kuvitella, etenkin kun Johannaa haastatellaan, mutta jollain oudolla tapaa tämäkin aivopieru sopii Julia Tukiaisen viimeiseen matkaan. Vähän samalla tavalla kuin päärynä perunamuusiin.

Klo 18:51 Iltamakasiini tiesi kertoa Julian viimeiset sanat Johannalle:

Nämä olivat Julia Tukiaisen viimeiset sanat Johannalle

Johanna Tukiainen muistaa tarkkaan viimeisen keskustelun Julian kanssa.
Johanna Tukiaisen ja Julian viimeinen keskustelu oli kuin enne tulevasta. Julia kuoli kotonaan Jollaksessa tiistaina vain 30 vuotiaana.
- Julia halusi Hawaijille. Lupasin maksaa matkan. Ikään kuin hän halusi pois täältä, Johanna sanoo.
- Julia sanoi: ”Haluan pois täältä. Minua odottaa paratiisi. Siellä on lämmintä ja hyvä olla. Sanoin, että rakas sisko”, Johanna murtuu.
- Se oli viimeinen keskustelumme.
Tiistaina illalla surun murtama Johanna ei vielä ollut käynyt katsomassa Juliaa.
- Olisin halunnut mennä katsomaan Juliaa, mutta en pystynyt. Olen ollut hyvään ystävääni yhteydessä, jotta minun ei tarvitse olla yksin.
Klo 20:15 Seiskan viihdeuutisilla on tarjota videollinen Johannan kommenteja sisaren kuolemasta:

Johanna Tukiainen kommentoi sisarensa kuolemaa - video

Viihdeuutiset 17.12.2013 20:15Vain 30-vuotiaana menehtynyt Julia Tukiainen taisteli aikuisiän diabetesta vastaan.
Julia-sisarensa kuolemasta järkyttynyt Johanna ei pysty vielä käsittelemään perheensä menetystä. Julia oli Johannan mukaan taistelija.
- Julia on ollut koko ajan sairaalahoidossa ja halunnut elää, Johanna kertoi Seiskalle koskettavassa haastattelussa.
Videossa on NEWS erikoislähetyksestä Johannan osuus.

Iltasanomat kertoo Frederikin tuntemuksista klo 21:47:

Frederik: "Julia Tukiaisen kohtalo hyvin traaginen" 

Laulaja Frederikin harmittelee maanantaina kuolleen Julia Tukiaisen kohtaloa.

Frederik tunsi Johanna ja Julia Tukiaisen työnsä kautta. Kolmikko osallistui yhtä aikaa TV5-kanavan Tallinna-sarjan kuvauksiin kesällä 2012. 
- Hän vaikutti kivalta ja urheilulliselta tytöltä, ja puhuimme paljon esimerkiksi tenniksestä, jossa Julia kertoi olevansa hyvä. Mutta samaan aikaan molemmista sisaruksista huomasi, että he olivat alkaneet ajautua viimeiselle glamourtielle. He juhlivat ja elivät yli varojensa, Frederik kertoi tiistaina Ilta-Sanomille. 
Julia Tukiainen on avautunut alkoholismistaan julkisuudessa muun muassa Nelosen Maria!-ohjelmassa. 
- Tämä onkin varoittava esimerkki nuorille neitosille, jotka haluavat julkisuuteen hinnalla millä hyvänsä. Pää ei useilla meinaa pysyä mukana julkisuuden pyörityksessä ja todellisuuden taju katoaa. Sillä voi olla tuhoisat seuraukset. Esimerkiksi Tukiaiset ovat eläneet elämää, mikä ei ole enää mitenkään kiinni todellisuudessa. 
Viime toukokuussa Julia Tukiainen sai sakkotuomion liittyen vuoden 2011 juhannusillan tapahtumiin, joiden seurauksena Johanna Tukiainen sai puolestaan 60 päivän ehdottoman vankeusrangaistuksen pahoinpitelystä. 
Frederik sanoo olevansa surullinen Julia Tukiaisen kohtalosta. 
- Kohtalo on hyvin surullinen ja traaginen. Minua harmittaa suuresti, että ihminen ajautuu elämässään tilanteeseen, jossa elämänhallinta katoaa. 
- Julkisuus saa helposti pään sekaisin ja seuraukset ovat tuhoisat, kun herää jonain päivänä todellisuuteen. Kyseessä on eräänlainen Marilyn Monroe -syndrooma, vaikka Suomessa piirit ovatkin huomattavasti pienemmät kuin Hollywoodissa. Mutta samasta asiasta puhutaan.
Jarnan FC-sivulla on klo 22:47 otettu Julian kunniaksi ja muistolle lasilliset
Johannalla ei ole omaa facebook-sivuja, ja moni on halunnut jutella Johannan kanssa, hän on nyt tässä mun facebookissa hetkisen jos haluatte puhua. eli kaikki ykstyisvietit sun muut menee tv ruudulle.  
Ostimme juuti champpanjapullon ja otamme Julian kunniaksi/muistolle lasilliset!  
Johanna haluaa kiittää kynttilöistä, jotka on tulleet Jollaksen asunnon pihalle.
Tuntuu jotenkin makaaberilta, suorastaan huonolta huumorilta ottaa lasillinen Julian kunniaksi tai muistolle. Jotenkin tuntuu, että tilannetaju ei ole vakiovaruste kaikilla ihmisillä. Tokihan sitä on varmaan yksi sun toinen vetäny perseet, kun läheinen kuolee, mutta tässä yhteydessä tuntuu pikkusen... no glamourilta katella telkkarista kommentteja ja ottaa lasillinen champanjaa. Vähän tekis mieli sanoa mitä vittua, mutta toisaalta. En ymmärtänyt Juliaa, Julian elämää, sen enempää kuin näiden sankareiden edesottamuksia ylipäätään. Ehkä tämä on "normaalia" tai jotenkin järkevää, mahdoton sanoa. Ironista ainakin.

Julian kuolemasta ilmeisesti seurasi ainakin jotain positiivista, nimittäin Jarnan ja Johannan tulehtuneet välit koheni tuntuvasti ja Jarna loikkasi vanhaan pestiinsä sujuvasti. Eri yhteydessä Jarna tiedotti tapaukseen liittyvän perheeseen kuulumaton henkilö. Viesti poistui FC:stä ja oli sisällöltään vähintäänkin epäselvä, mutta tietoja kuitenkin oikaistiin.Tänään klo 5:55 Ilta-sanomat palaa asiaan (ei viihdeuutisena):

Johanna Tukiainen: "Äiti löysi Julian kuolleena sängystä”

Glamourtanssija Johanna Tukiainen on järkyttynyt Julia-siskonsa kohtalosta. 
Johanna Tukiaisen 30-vuotias sisko Julia löydettiin Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan kuolleena sisarusten yhteisestä asunnosta Helsingin Laajasalosta maanantai-iltana. Kuolinsyystä ei tiistai-iltaan mennessä ollut tietoa. 
Helsingin poliisista vahvistettiin tiistai-iltana Ilta-Sanomille, ettei tapaukseen epäillä liittyvän rikosta. 
Ilta-Sanomat tavoitti surun murtaman Johanna Tukiaisen tiistai-iltana. 
- Julia oli yksin kotona monta päivää, kun minä olin keskustassa. Mulla oli koko ajan sellainen olo, ettei Julia saisi olla yksin, Johanna kertoi myöhemmin tiistai-iltana. 
Johannan mukaan sisarusten äiti Marja Tukiainen löysi Julian kuolleena. 
- Äiti lensi maanantaina Ruotsista Suomeen, mutta hän saapui liian myöhään. Julia löytyi kuolleena sängystä, Johanna Tukiainen kertoi. 
Johanna Tukiaisen manageri Jarna Lahdenvuo puolestaan kertoi, ettei asunnosta löytynyt viitteitä alkoholinkäytöstä.
Tänään kello  6:00 Iltalehti jatkaa viihdeosastolla tapauksen uutisointia (kuva on taas oikeustalolta, mutta tällä kertaa sanotaan vain "Julia siskonsa Johannan kanssa):

Julia Tukiaisen traaginen elämä

Nuori nainen löydettiin kuolleena kotoaan Helsingin Jollaksesta maanantai-iltana.Moni muistaa Julia Tukiaisen siskonsa Johanna Tukiaisen taustatanssijana ja -laulajana sekä mallina. Elämä oli välillä rankkaa.Lue lisää päivän Iltalehdestä.
Tässä tuskin on kaikki uutisointi Johanna Tukiaisen siskon kuolemasta, mutta jotenkin ristiriitainen olo tuosta jää. Julian elämän siitä osasta, joka on hyvin tiedossa Johanna Tukiaisen ponnisteluiden ansiosta, voisi tehdä kahdenlaisen elokuvan. Se olisi joko Monty Python henkinen komedia tai äärimäisen tumma ja surullinen tarina. Frederikin sanoin, traaginen.

Itselleni "jäi käteen" tästä kirjoituksesta ehkä eniten hämmenys. En tiedä kumpi on surullisempaa, Julian elämä vai se miten Julian kuolema yhdessä vuorokaudessa tiivistää eletyn elämän (siis sen osan, josta Julia on "tunnettu").

Tässä yhdessä vuorokaudessa Johanna on kerennyt syyttää Julian kuolemasta mediaa, entistä keikkamyyjää ja näätiä. Mediaa syytettiin mediassa, medialle kerrottiin viimeiset sanat, miten tieto tavoitti Johannan ja Seiska kerkesi salakuvaamaan haastattelun mediaan. Keretty haukkumaan ihmiset siitä, että kaksinaamaisesti otetaan osaa suruun. Julian muistolle on juotu champanjaa ja katseltu entisen/nykyisen/tulevan keikkamyyjän kanssa isolta ruudulta kysymyksiä.

Nykyinen keikkamyyjä antaa haastattelun viimeisestä kerrasta kun on ollut yhteydessä Juliaan. Entinen keikkamyyjä puolestaan kertoo, että asunnosta ei löytynyt viinaa. 

Kun Johanna Tukiaisen sisko kuolee, niin vuorokauden sisään kenelle tahansa käy pelkästään "uutisia" lukemalla selväksi seuraavat asiat:

Seiska:
 • Johanna Tukiaisen sisko on kuollut
 • Julia sairasti diabetesta
 • Julia kuoli 30-vuotiaana
 • Julia kävi laulu- ja tanssikeikoilla Johannan kanssa
 • Julia sairasti toisen asteen diabetestä
 • Johanna ja Julia oli läheisiä ja tuki toisiaan vaikeina aikoina
 • Johanna kuuli äidiltään, että Julia kuoli
 • Johanna ei tiedä yksityiskohtia, eikä sen tarttekaan kertoa kaikkea
 • Johanna on ihan järkyttynyt
 • Johannalle järkytystä aiheutti koko ajan jatkuvasti sairaalassa oleminen, vaikka Julia kuitenkin olisi halunnut elää.
 • Johannan ainoa ystävä tässä maailmassa oli Julia
 • Jasmine tunnetaan myös maatilan prinsessoista
 • Jasmine kirjoitti Seiskan Liveen muistokirjoituksen, joka oli koskettava.
 • Jasminen mukaan Juliaa ikävöidään ja koko perhe on surun murtama
 • Julian viimeiset vuodet oli hänelle hyvin vaikeat
 • Diabetes vei Julian useaan otteeseen sairaalahoitoon
 • Päihderiippuvuus varjosti Julian elämää
 • Julia kävi katkaisuhoidossa vuonna 2011
 • Johanna ja Julia kiersi yhdessä ympäri Suomea laulamassa ja tanssimassa.
 • Johanna ja Julia levytti yhdessä muutaman kappaleen ja näitä biisejä esitettiin yhdessä.
 • Julia työskenteli myös mallina
 • Johanna on jätkyttynyt Julian kuolemasta, eikä pysty vielä käsittelemään perheensä menetystä vielä.
 • Johannan mukaan Julia oli taistelija
Iltamakasiini:
 • On totta, että Julia kuoli
 • Äiti soitti ja kertoi Johannalle julian kuolemasta
 • Johanna näki Julian muutama päivä sitten
 • Isä soittaa Johannalle sairaalasta
 • Johanna sai tietää Julian kuolemasta aamupäivällä
 • Johanna sai tiedon pyhelimessa aamupäivällä kymmenen aikaan
 • Julia löytyi Jollaksesta kuolleena
 • Äiti löysi
 • Äiti ei pysty puhumaan tällä hetkellä.
 • Äiti kertoi osoitteen, missä Juliaa voi käydä katsomassa
 • Johanna ei pystynyt kirjoittamaan osoitetta
 • Syyskuussa Julia kertoi Iltamakasiinille syyskussa päättäneensä, ettei joudu enää meilahteen.
 • Julia kertoi elämänsä uudesta suunnasta haastattelussa.
 • Julia kertoi aikeistaan hoitaa itseään paremmin.
 • Julialla alkoi syyskuussa kotihoitojakso.
 • Hoito oli meilahdessa valtavan hyvää
 • Kotihoidossa oli tarkoitus huolehtia, että Julia ottaa piikit ja syö terveellisesti
 • Johanna muistaa tarkalleen viimeisen keskustelunsa Julian kanssa
 • Keskustelu oli kuin enne tulevasta
 • Julia kertoi Johannalle haluavansa Hawaijille
 • Johanna lupasi maksaa Julian matkan
 • Johanna päättelee, että Julia saattoi haluta pois täältä
 • Johannan mukaan Julia sanoi "haluan pois täältä. Minua odottaa paratiisi. Siellä on lämmintä ja hyvä olla."
 • Johanna vastasi Julialle "rakas sisko" ja murtuu
 • Johanna ei pysty käydä katsomassa vielä Juliaa (Johanna pystyi käymään sairaalassa vasta myöhemin, samaan aikaan kuin Seiskan NEWS-tiimi. Johanna oli jo sen verran toipunut suru-uutisesta, että pystyi antamaan haastattelun)
 • Johanna on ollut yhteydessä ystäviinsä
 • Johannan ei tarvitse olla yksin
Iltalehti:
 • Johanna Tukiaisen sisko on kuollut
 • Seiskan mukaan Johanna on vahvistanut tiedon Julian kuolemasta.
 • Myös Jasmine on vahvistanut tiedon kuolemasta
 • Julia oli kuollessaan 30-vuotias
 • Julia ja Johanna oli oikeudessa vuotta aikaisemmin
 • Nykyisen keikkamyyjän mukaan Julia vaikutti iloiselta ja elämänmyönteiseltä
 • Mikään ei viitannut yllättävään poismenoon
 • Johanna kertoi keikkamyyjälle Julian kuolemasta aamulla.
 • Johanna oli kertoessaan erittäin järkyttynyt
 • Nita aloitti keikkamyyjänä tänä syksynä
 • Yksi keikka on jouduttu peruuttamaan Heinolassa.
 • Seuraavat keikat on alustavasti sovittu tammikuulle.
 • Johannan esiintymiskykyä katsotaan
 • Sirusten blogissa on kerrottu 11. joulukuuta, että Julia ei toistaiseksi ole pystynyt olemaan keikoilla ykköstyypin diabeteksen takia
 • Nitan mukaan Julia kärsi kovasti sairaudestaa
 • Alkoholi heikensi Juliaa
 • Nitan on vaikea ymmärtää suruviestiä, koska Julia taisteli aina takaisin
 • Johanna ja Julia Tukiaisen blogissa, Glamour Dolls on ollut 11 joulukuuta tulevaisuuteen uskova otsikko "Suunta kohti unelmia"
 • Blogista käy ilmi, että Johanna ja Julia on päätynyt yhdessä siihen tulokseen, että he ansaitsevat paljon enemmän, kuin viime vuosien aikana on saatu.
 • Aikaisemmin blogissa on käsitelty siskosten mainetta ja heitä koskevia ilkeitä puheita
 • Blogissa Julia on päätellyt, että ilman karismaa ihminen ei myisi keikkoja loppuun ja herättäisi niin paljon keskustelua, sekä puolesta, että vastaan.
 • Blogissa Julia tai Johanna on Jari Sarasvuon kanssa samoilla linjoilla sen suhteen mitä pitää tehdä.
 • Asiat on laitettu tärkeysjärjestykseen ja priorisoitu siten, että elämään tulee iso muutos.
 • Muutoksesta ei paljasteta yhtään mitään.
 • Muutos on radikaali, mutta sen aikaansaamiseen meni turhan kauan aikaa. Muutos on kuitenkin sen arvoinen.
 • Blogitekstissä viitataan taanoiseen Los Angelesin matkaan ja se elämä tullaan saamaan takaisin.
 • Jutun kuvitus oikeussalista.
 • Julia tuki Johannaa marraskuunlopussa Helsingin käräjäoikeudessa. 
 • Käräjillä käsiteltiin Johanna Tukiaisen ja Johannan ex-miehen pahoimpitelyitä
 • Julia Tukiaisella oli traaginen elämä
 • Nuori Julia löydettiin kuolleena kotoaan Helsingin Jollaksesta maanantai iltana.
 • Moni muistaa Julian Johanna Tukiaisen taustatanssijana ja la -laulajana, sekä mallina.
 • Elämä oli välillä rankkaa.
Ilta-sanomat:
 • Glamour-tähti Johanna Tukiaisen pikkusisko Julia on kuollut
 • Julia täytti lokakuun lopulla 30 vuotta
 • Iltasanomilla on luotettava lähde
 • Tapaukseen ei liity rikosta
 • Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska
 • Iltasanomat sai kuolemasta vinkin puoliltapäivin
 • Julia Tukiainen löydettiin kuolleena sisarusten käyttämästä asunnosta Helsingin Laajasalossa.
 • Johanna Tukiainen vahvisti tiedon Seiskalle.
 • Johanna Tukiasella on ollut Kanerva-kohu.
 • Tukiaisten sisaruksista Johanna nousi julkisuuteen keväällä 2008
 • Kokoomuslainen, silloinen ulkoministeri Ilkka Kanerva joutui eroamaan ministerinpaikaltaan Hymyn julkaisemien tekstiviestien johdosta. 
 • Frederikin mukaan Julia Tukiasen kohtalo on traaginen
 • Reetu tunsi Johanna ja Julia Tukiaisen työnsä kautta. Kolmikko osallistui yhtä aikaa Tallinna-sarjan kuvauksiin kesällä 2012
 • Reetulle jäi mieleen Juliasta urheilullisuus ja mukavuus. Keskustelun aiheina reissulla oli Tennis, jossa Julia oli omien sanojensa mukaan hyvä.
 • Reetu kuitenkin huomasi jo silloin, että sekä Johanna, että Julia on ajautunut "viimeiselle glamourtielle".
 • Reetu oli kiinnittänyt huomiota Julian ja Johannan elämäntyylissä varojen yli elelemiseen.
 • Julia Tukiainen on avautunut alkoholismistaan julkisuudessa muun muassa Maria!-ohjelmassa
 • Reetu kokee, että Julian kohtalo on varoittava esimerkki nuorille neitosille jotka haluavat julkisuuteen millä hinnalla hyvänsä.
 • Reetun mukaan osalla näistä nuorista naisista pää ei meinaa pysyä mukana julkisuuden pyörityksessä ja tiskinä on, että todellisuudentaju katoaa.
 • Reetun mielestä Johanna ja Julia Tukiainen ovat eläneet elämää, mikä ei ole enää mitenkään kiinni todellisuudessa
 • Julia on saanut viime toukokuussa sakkotuomion vuoden 2011 juhannusillan tapahtumista
 • Johanna Tuomittiin samassa käsittelyssä 60-päivän ehdottomaan vankeusrangaistukseen pahoinpitelystä.
 • Frederik kertoo olevansa surullinen Julian kohtalosta. Kohtalo on hyvin surullinen ja traaginen.
 • Reetua harmittaa suuresti Julian ajautuminen tilanteeseen, jossa elämänhallinta katoaa.
 • Reetun mukaan Julkisuus saa helposti pään sekaisin ja seuraukset ovat tuhoista, kun herää jonain päivänä todellisuuteen.
 • Reetu näkee yhtäläisyyttä Marilyn Monroe-syndroomaan, vaikka Suomessa piirit on pienemmät kuin Hollywoodissa.
 • Glamourtanssija Johanna Tukiainen on järkyttynyt Julia-siskon kohtalosta.
 • Tiistai-iltaan mennessä kuolinsyystä ei ollut tietoa.
 • Helsingin poliisista on vahvistettu tiistai-iltana, että tapaukseen ei epäillä liittyvän rikosta.
 • Ilta-sanomat tavoitti Surun murtaman JOhanna Tukiaisen tiistai-iltana
 • Johannan mukaan Julia oli yksin kotona monta päivää.
 • Johanna itse oli keskustassa.
 • Johannalla oli koko ajan sellainen olo, ettei Julia saisi olla yksin.
 • Johannan mukaan sisarusten äiti Marja Tukianen löysi Julian kuolleena.
 • Äiti lensi maanantaina Ruotsista Suomeen.
 • Äiti saapui ikävä kyllä liian myöhään.
 • Julia löytyi kuolleena sängystä
 • Johanna Tukiaisen manageri Jarna Lahdevuokin on tavoitettu kommentoimaan.
 • Jarnan mukaan asunnosta ei ole löytynyt viitteitä alkoholin käytöstä.
Mitäpä tuosta voi sanoa? Glamour-tähti ja -tanssija Johanna Tukiaisen äiti löysi 30-vuotiaan Julia siskon sängystään kuolleena. Sänky sijaitsi Jollaksessa. Julia uskoi ja unelmoi, eleli irrallaan todellisuudesta. Julia haaveili matkoista, joita Johanna lupasi viimeisessä puheenvuorossa rakkaalle siskolleen maksaa. Julia tuomittiin oikeudessa sakkoihin ja Julia oli tukemassa Johannaa oikeudessa. Julia oli alkoholisti ja kertoi siitä julkisuudessa. Julia sairasti diabetestä. Johanna on ollut hyvin järkyttynyt, Johannan mukaan Julian tappoi media. Yhden vuorokauden aikana asiaa on Julian kuoleman aiheuttaneessa mediassa kommentoinut ainakin Johanna, Jasmine, Frederik, entinen keikkamyyjä Jarna ja nykyinen keikkamyyjä Nita.

Julian kohtaloa mielestäni voisi kuvailla vuotavassa veneessä istumiseksi. Tähän veneeseen on sitten itse kukin kantanut kiviä ja lopulta päädyttiin pohjaan. Minä, sinä, media ja kaikki näädät ollaan varmasti kannettu oma osamme niistä kivistä, jotka lopulta upotti purtilon. Julia oli kuollessaan aikuinen ihminen, joka oli vastuussa valinnoistaan ja ylipäätään omasta elämästään, mutta uskoisin, että ainakin osa ihmisistä on kanssani samaa mieltä, kun sanon, että ei se vene laiturissa ollut upotessaan. Julian kohtalo sinetöitiin jo aikaa sitten ja venestä nousemisen mahdollisuus oli lähinnä teoreettinen ja siihen uskoi vain Johanna, Julia ja erinäinen määrä Johannan työkavereita, kuten on saatu lukea, kokea ja nähdä.

Soutamassa on ollut keskisormen näyttelyä Livessä julkaiseva Seiska, minä, joku toinen bloggaaja ja me kaikki, jotka ollaan klikkailtu innokaasti kaikkia niitä tuhansia typeriä "muutan Suomesta, toteaa Johanna Tukiainen" uutisia. Johannan osuus Julian kohtalossa mielestäni on ylikierroksillä käyvä perämoottori, mutta siitä huolimatta en sanoisi, että Johanna tappoi Julian. Julia itse tappoi itsensä, me kaikki vaan on oltu omalta osaltamme sitä venettä täyttämässä ja soutamassa, kukin omalla panoksellamme. 

Julia oli korostetusti Johannan sisko. Julian elämää on vaikea ajatella ilman Johannaa ja sen pystyy kuka tahansa päättelemään vaikka siitä miten tämä kuolemasta syntynyt farssi muistuttaa perverssisti sitä farssia, jota me olemme jokainen saanut seurata vuosikaudet.

Henkilökohtaisesti en usko Jumalaan, sen enempää kuin Jeesukseen tai mihinkään muuhunkaan vapahtajaan. Ajattelen kuitenkin, että Julia on nyt paremmassa paikassa, oli se sitten mikä tahansa paikka tai ei mitään. Ei se elämä hääppöistä ollut sen enempää Johannalle, Julialle, kuin perheellekään. Surutyö varmasti tulee kestämään aikansa, enkä ala tässä hurskastelemaan toivottelemalla jaksamisia. Toivon kuitenkin, että julkisuuden makuun päässeistä Tukisista poiketen loppu perhe pystyy käsittelemään tämän asian rauhassa keskenään. Jos siskoni tai tyttäreni kuolisi, en itse haluaisi lukea tätä tekstiä tai muuta uutisointia asiasta. Julian elämä oli traagista, nämä ihmiskohtalot on surullisia ja käteen jäi keskiaukeama Seiskassa. Harva tästä on iloinen, vaikka ajattelisi Juliasta mitä.

Alussa sanoin, että oli tietynlainen kynnys kirjoittaa tätä. Ihan siksi, että Julian kuolema on tässä kohtaa Tukiaisten asia tai niin ajattelin. Nyt se on jo minun, Johannan, Jasminen, Nitan, Jarnan, Frederikin asia. Se perhe on rikki ja vaikka ajattelisin Juliasta mitä, ei se ole erityisen hyvä syy naputella upeasti laihtuneita nokkeluuksia. Julian elämä on perverssilla tarkkuudella dokumentoitu jo hänen eläessään Johannan rakastaman ammatinvalinnan johdosta. Johanna tekee työtä, jota rakastaa ja me muut on rakastettu katsoa kun jälkeä syntyy.

Muutin mieleni kun katselin miten ammattitaitoisesti osa Tukiaisista on harjoittanut ammattiaan valtamediassa. Kun tätä tekstiä nyt todennäköisesti lukee kourallinen näätiä, niin osaan jo etukäteen arvata, että tätä puidaan. Joku vetää kotikatsomossa aaltoa ja rantautuu kommenttiosioon julistamaan joulurauhaa. Muistaa muistuttaa miten kusipäistä on muutaman klikkauksen tähden potkia maassa makaavaa Johannaa, Juliasta nyt puhumattakaan. Olisi sopivaa kunnioittaa kuollutta, antaa Tunkille ja muille Tukiaisille aikaa surra jne. Vähän yllättyisin jos joku ei heitä kovia psykologisia johtopäätöksiä sairauteni asteesta ja muutenkin luonnettani vaivaavasta kroonisesta kusipäisyydestä.

Oma lähtökohtani kirjoittaa tätä ei kuitenkaan ollut potkia Tunkkia, retostella Julian kuolemalla tai saavuttaa erektiota tietämällä, että olen kantanut oman korteni kekoon ja piiskannut tästäkin muulista viimeset mehut irti. Päätös kirjoittaa syntyi, kun luin tämän: http://ilonavehmas.tumblr.com/post/70319027351/johanna-tukiainen-on-paras-mittari-ihmisen-arviointiin Enemmän tämä on tarkoitettu mediakritiikiksi, kuin Tunkin solvaamiseksi. Vaikka epäilemättä monet ei sitä kritiikkiä näe ja kokee tämän tekstin loukkaavana jne. Anneli Jäätteenmäen sanoin: Olen kuitenkin puhunut niin totta kuin osaan. Tarkoitus oli vähän vääntää vääntäjästä ja käyttää tätä tekstiä ikäänkuin johdantona, mutta koska kirjoituksesta tuli tälläisenäkin pitkä, kirjoitan ne jutut joku toinen kerta.

22 kommenttia:

 1. Kiitos hyvästä tekstistä.

  VastaaPoista
 2. Johanna on itsekkin sairas ihminen joten käytös ei ole kirkasta normaalissakaan elämäntilanteessa. Nyt kun on sekaisin surusta niin ei voida olettaakkaan että käyttäytyisi aikaisempaa paremmin.. Surun keskellä etsii ihminen monesti vastausta kysymykseen "miksi" ja näin on helppoa purkaa kärsimys syyllistämällä johonkin loogiseen, eli tässä tapauksessa mediaan. Jokatapauksessa Joen teksti oli kaunistelematon ja raju, mutta ei ilkeä.

  VastaaPoista
 3. Itselläni on omatunto hieman kolkuttanut Julian poismenon myötä. En ole itse ainakaan moniin vuosiin mennyt kirjoittelemaan Tuksulle mitään läskiviemärisikahuora -törkyjä, vaan lähinnä melko kiukkuisesti ja paheksuvasti yrittänyt ravistella järkeä siihen naiseen. Tuli Julian kuoleman uutisoinnin yhteydessä todettua, että varmaankin pääasiallinen syy siihen, että herjaan ja stalkkaan on se, että Johanna muistuttaa valitettavan paljon oman elämäni oikeasti sairaita ihmisiä, joiden kimppuun en uskalla hyökätä vaan koen helpommaksi hyökätä joukolla tuon yhden, heitä muistuttavan naisen kimppuun. Olen siis itsekin vähän no...ihan itse voi saattaa lauseen loppuun. Edelleenkään en osaa sääliä tai paljoakaan sympata Johannaa vaan lähinnä itse Juliaa, mutta samana päivänä kun tuli uutisointia aiheesta niin totesin, että nyt pidän suuni kiinni jos ei mitään asiallista sanottavaa ole. En usko että on olemassa ihmisiä, joihin ei oman siskon kuolema vaikuta. Mietin itse eilen, miltä se tuntuisi enkä edes halunnut pitkään yrittää. Julian kuolema ei muuta sitä tosiasiaa, että isosisko on noh...kyllä kaikki tietää jo. Mutta kyllä nyt kannattaa käyttäytyä, edes vaikka vain oman omantunnon säilyttämiseksi.

  VastaaPoista
 4. Ihan vaan näin btw, myös mm. Heath Ledgerin ja Paul Walkerin kuolemasta useassa mediassa uutisoitiin viihde -kategoriassa, joten mikään henkilökohtainen vittuilu ei (varmaankaan?) ole (edes) Seiskalta kyseessä. Ja Johannan tuntien myös näiden aitojen julkkisten kuolemat tullaan mainitsemaan tyyliin: "Olin järkyttynyt kun kuulin että hyvin kuuluisa Hollywood-näyttelijä Paulie Walker (nimi pitää Johannamaisesti aina kirjoittaa vain sinnepäin) oli kuollut, ja nyt jouduin itse kohtaamaan saman asian, kun oma rakas siskoni Julia Tukiainen on kuollut, miksi ei erä psykopaatti naistenhakkaaja!!!???!" Tosin, Paul Walker nyt ei pääse ihan Julian kanssa samaan kastiin, eiköhän esille kaiveta joku pikkuisen glamouristi samaistuttavampi tapaus, esimerkiksi Prinsessa Diana. Hänen kuolemansa Julian kanssa oli ihan identtinen, median ajojahdin kuolonuhreja molemmat.

  VastaaPoista
 5. En tiedä , enkä kyllä välitäkääan tietää kuinka paljon tuon ihravuoren suremisesta on Jullen kuoleman suremista ,ja kuinka paljon siitä on näyttelemistä ja itsesääliä kun se helposti ohjailtava sisko poistui viimeisen kerran trukklavoilta.
  Ainoa jonka tiedän tuhannen varmasti on ettei se koskaan tule tunnustamaan omaa osaansa Jullen kuolemaan.
  Sen verran narsisti se on että se minkä se varmistaa nyt ,on että meikkipussin pohja kilisee klämyyrisesti kaikilla "suruhaastatteluilla". Möykkää muuten parhaillaankin kännissä Jarnan kanssa, että näin heillä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulta mennyt jotenkin ohi että johannalla itsellään on mielenterveysongelmia vai kuuluko muuten vain haukkua ihravuoreksi anonyymina ja vielä sairasta ihmistä?vai kuulutko johannan läheisiin että voit kertoa varmana tietona että johanna tosiaankin vain näyttelee surunsa? Vaikka vihaa jotakin ihmistä niin jotain kunnioitusta toisen surulle.. tai jos sitäei kykene suomaan niin olisi edes hiljaa jos ei asiallisesti osaa asiaansa muotoilla.

   Poista
  2. Täysin samaa mieltä. Tuota itsekin mietin, että kuinka aitoa tää show nyt on. En tietenkään kehtaa mennä varmaksi sanomaan ettei Johanna sure, mutta mun on mahdoton uskoa, ettei tässä ole mitään ripausta teatteria. Johanna on yksinkertaisesti niin sairas ihminen, että oikeasti tuntuu välillä et tämä nyt on Johannalle lähinnä narisistisen lähteen valtameri. Ihmetyttää, et miten ihminen voi viedä ketään, saati sitten omaa siskoaan suoraan sairaalasta ryyppäämään tai ylensäkään vain seurata sellaista itsetuhoa sivusta, ja siskon elinten irtisanoutuessa hommistaan syyttää kaikkia muita paitsi itseään ja väittää rakastaneensa tätä yli kaiken. Johanna on selvästi narsisti ja narsisti on kykenevä kehittymään mihinkään suuntaan vain pahimmassa elämänkriisissä, jossa on jäänyt täysin yksin, ilman tippaakaan verta imettäväksi. Siksi tuksun puolustelu on mielestäni hyvin epäkehittävää.

   Poista
 6. Minua kyllä puhutteli sinun kirjoituksesi asiallisuus ja kiihkottomuus. Ja se ettet solvannut Julian elämää, vaikka se ei enää millään muotoa ollut "salonkikelpoinen". Vois jopa aatella näin pienestä näkövinkkelistä katsottuna, että paska reissu mutta tulipa tehtyä, mutta se lienee vain yksi vaillinainen ja ymmärtämätön näkemys aiheesta nimeltä elämä. Kuten viisaasti kirjoititkin, Julian kohtalo taidettiin sinetöidä jo aikoja sitten ja se kulki vääjäämättömästi kohti päätepistettään. Uskoisin, että nyt kun Julia on saanut tämän maallisen keikkansa suoritettua loppuun, on hän jossakin lempeämmässä ja rauhallisemmassa paikassa kuin mitä oli hänen elämänsä täällä. Näin toivon. Have a nice christmas!

  VastaaPoista
 7. Tuskin Julia ainakaan helvettiin joutuu, kun miettii minkälaisen elämän (varsinkin viimevuodet) joutui maanpäällä kokemaan. En todellakaan itse lähde Johannaa haukkumaan tai edes vähättelemään sen surua. Mut pelottaa se että tämä Isosiskoista parhain vielä rahastaa pikkusiskonsa kuolemalla ja jatkaa glamour-elämäänsä itkien pubissa pikku tumuissa siskonsa kohtaloa!

  VastaaPoista
 8. Johanna suree ihan varmasti! Vaikka se sekiaisin paastaan onkin, niin varmasti suru on aitoa, MUTTA kyllähän se rahastustilaisuuden silti käyttää. Se ei voi itelleen mitään, koska on niin sairas. Vaikka näätä oonkin, niin en sentään niin pahansuopanen... Hyvä teksti Joe!

  VastaaPoista
 9. Surullistahan se on, että nuori ihminen kuolee ns. ennen aikojaan. Diabeteskin on kuitenkin melko helpolla kurissa pidettävä tauti, toki se vaatii paljosta kieltäytymistä. Pisteet sinulle siitä ettet potkinut jo maassa makaavaa, minkä Johannakaan sille voi että on sairas. Hyvää joulunodotusta ;)

  VastaaPoista
 10. Onkohan Julia oikeasti tappanut itsensä, vai tuliko otettua vaan ns liikaa? Jos hän ei enää jaksanut ja riisti itseltään hengen tuolloin tiistaina? Äitikin oli tulossa, yleensä itsemurhan tekevät suunnittelevat niin että heidät löydetään mahd.pian. Mitä mieltä Joe?

  VastaaPoista
 11. No, minä olen haudannut siskoni joka kuoli oman käden kautta aika tarkkaan saman ikäisenä kuin Julia. Hänen elämänsä oli kovin erilaista kuin Julialla (ei huumeita eikä alkoholia), mutta samantapainen perustilanne. Kun nuori aikuinen ei löydä 'omaa juttuaan' ja pääse itsenäistymään vaan on koko ajan muista riippuvainen ajopuu ja odotukset ovat epärealistisia ja muiden neuvot eivät kelpaa, niin huonosti voi käydä. Äitini sanoi että pahinta mitä voi vanhemmalle tapahtua, on oman lapsen hautaaminen (tosin minä laskin uurnan ja lapioin reiän umpeen). Julian vanhemmat ovat varmaan lukemattomia kertoja huomanneet että pieleen meni, ja eivät voi asialle enää mitään. Johannalle ei välttämättä koskaan valkene tilanne, paitsi jos Hämeenlinna kutsuu ihan pian. Tällaisen hienon muistolauseen oli äitini löytänyt:

  Tuonen lehto, öinen lehto
  siell' on hieno hietakehto
  sinnepä lapseni saatan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivallinen on myös runon viimeinen säkeistö:

   Tuonen viita, rauhan viita
   kaukana on vaino, riita
   kaukana kavala maailma

   Poista
 12. Taas kerran: Hyvää tekstiä <3 Rauhallista joulua kaikille

  VastaaPoista
 13. Hieno kirjoitus, kiitos Joelle! Ja nuo värssyt ovat Sydämeni laulusta, Aleksi Kiveä, Seitsemästä veljeksestä, ja Sibelius on säveltänyt.

  http://www.youtube.com/watch?v=aIxzXDoOm34

  VastaaPoista
 14. Hyvä kirjoitus! Ei kaikki "näädät" näimmä sittenkään ole täysin kylmiä ja lyttää Johannaa entistä enemmän maan rakoon. On aika absurdia syyttää Johannaa Julian kuolemasta (kuten monet näädät ovat tehneet). Oma läheiseni kuoli alkoholin vuoksi, ei tullut mieleenkään syyttää kaikkia niitä kavereita, jotka edesauttoivat juomista ja muutenkin huonoja elämäntapoja. Niin huonoa ihmistä minusta ei koskaan tule.

  VastaaPoista
 15. Hyvä kirjoitus. Vaikka tiesi, että tämä tulee tapahtumaan ja viimeiset keikkakuvat kertoivat kellojen soittavan pian, niin olihan tuo surullinen uutinen. Julia tuntui jotenkin nuoresta asti kärsivän jonkinlaisesta hauraasta persoonallisuudesta ja masentuvaisuuteen taipuvainen. Sitten kun rakasparas vielä tarmokkaasti johdatti glamourin tielle. Tajusi bisneslampun syttyessä, että nuorempi sisko on enemmän miesten mieleen ja järjesti molemmille niitä ulkomaan escort-keikkoja kytkyllä. Tjsp. Julian psyyke vaan ei kestänyt sitä, toisin kuin Tuksun räksyttävä ja herjaava luonne. Kyllä Johanna ne rakennuspalikat tehokkaasti hajoitti, kun Julia oli saanut alun kasattua. Eli ei ainakaan auttanut.

  Mutta se siitä, loppuun tuli onneksi taas välähdys vanhaa paskomaista tekstilajia. Lainaan lopusta: " tai saavuttaa erektiota tietämällä, että olen kantanut oman korteni kekoon". Kiitos tästä lopun piristyksestä. Elämä jatkuu ja koska juuri nyt ovuloin, herätti tämä välittömän himoaallon. Kornin asian yhteydessä, mutta silti. ;)

  VastaaPoista
 16. Mietinkin kun Julian kuolemasta uutisoitiin että mitenköhän Anonyymi kyttääjä tähän reagoi vai reagoiko mitenkään..? Hyvä että jätit turhat lässytykset pois ja myönnät heti kättelyssä että mielipiteet ja ajatukset Juliasta ovat edelleen samat, muttet kuitenkaan sortunut häpäisemään Juliaa...eli omalla tavallasi kirjoitit hyvinkin kunnioittavan tekstin edesmenneestä Juliasta ja tästä median sairaasta kyvystä repiä tästäkin uutisesta kaikki mahdollinen irti. Itse ajattelin ensimmäisenä kun Iltalehden sivuilta uutisen bongasin että "yllättävää...not". Ja totta kai sitä itsekseen spekuloi että mahtoiko insuliinishokki, vs-mittarin hukkuminen tms todennäköinen viedä Tuksun taustatanssijan pois tästä maailmasta? Jos elämää kuoleman jälkeen on niin ehkä Julia saa nyt elää oikeasti sellaista elämää mitä olisi itselleen halunnut, mysteeriksi jääköön millaista se sitten on...ei ainakaan glamouria, glitteriä ja onnistuneita rapujuhlia, koska nämä ovat Tuksun haaveita, eivät Julian.

  VastaaPoista
 17. Mietinkin että mahtaakohan Anonyymi kyttääjä ottaa kantaa mitenkään Julian kuolemaan vai miten käy...hyvä ettet lähtenyt lässyttämään mtn vaan suoraan totesit että mielipiteet Juliasta ei muutu vaikka hautaan nyt päätyikin. Et kuitenkaan sortunut parjaamaan Juliaa...ja jälleen kerran kyllä ihmetyttää tämä median sairas tarve repiä tästäkin kaikki irti mitä vain saa, Johannan avustuksella tietenkin, kuinkas muutenkaan. Mikäli kuoleman jälkeistä elämää on niin toivottavasti Julia saa siellä elää sellaista elämää kuin olisi halunnutkin, mysteeriksi jää mitä se sellainen sitten olisi...ei ainakaan glamouria, glitteriä ja onnistuneita rapujuhlia, ne on Tuksun haaveita, ei Julian. Itselle tuli tästä uutisesta ensimmäisenä mieleen että a. ei yllättävää (insuliinishokki tms hyvin todennäköinen ottaen huomioon Julian tietotaidot ja uskomattoman kyvyn hukata verensokerimittarinsa milloin mihinkin) ja b. luojan kiitos (eipä se elämä kummoista olisi varmastikaan ollut mikäli olisi jatkunut vielä seuraavat 30 vuotta). Tunkki menetti nyt taustatanssijansa, uskalsin jo toivoa että tästä olisi seurannut Tunkin julkisuudesta vetäytyminen mutta vielä mitä, kyllä Seiska sun muut pitää huolen että Tuksu pääsee toteuttamaan itseään jatkossakin median kautta...harmillista.

  VastaaPoista
 18. Harmi ettei tuksu kuollu eka. Uskoin koko ajan kun tuoksusta aika jättää niin julia pääsee kuiville

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites se sanonta menee: " Jumala ei huoli ja Piru tietää saavansa niin täällähän se vaan pysyy..."

   Poista