tiistai 2. heinäkuuta 2013

Voittajat

Luin perustelut isäni kanssa ja tulin siihen tulokseen, että koko arvonta on täysin herjaava. Useampikin osallistuja olisi ansainnut kirjan. Tajusin kuitenkin, että voin ottaa mallia Tunkin keikkailusta. Kirjoja tosiaan on kaksi ja ajattelin lähettää ne molemmat. On vaikea selittää kuka kisan voitti, mutta kerron tässä mitä olen kännissäNI päättänyt.

Olisin ehkäpä valinnut tämän voittajaksi: 
"Sivistyneessä ystäväpiirissäni on tapana kierrättää kirjallisuuden merkkiteoksia. Sääntöihin kuuluu, että lukijan täytyy kirjoittaa oma arvostelu kirjaan. Valitettavasti viimeisimmästä on jo aikaa; se oli Susan Ruususen Pääministerin morsian. Kilpailupalkintona oleva teos olisi mitä parhain elvyttämään lukupiirimme toiminnan. 
Mikäli tulen valituksi kirjan saajaksi, lupaan raportoida parhaat kommentit arvon Joe Paskolle, joka on suuri idolini."
Minusta tuo on huikea idea. Paskaa kirjallisuutta kierrätetään. Jos joku on lukenut Susan Ruususen teoksen, niin kyseessä on pakko olla humoristi mitä suurimmassa määrin. Tästä konsepti numero ykkösestä innostuneena ajattelin "ehdottaa" seuraavaa:

Ensin kuuntelet nämä kaksi huikeaa huumoribiisua, olen pettynyt jos et innostu!

Sitten perehdyt päätökseeNI, joka on seuraava:

Koska jokainen osallistuja varmasti ansaitsee kirjansa, ehdotan, että lähetän opuksen sinulle. Muilla arvontaan osallistuneilla on mahdollisuus ilmoittaa mahdollinen halukkuus olla osa tuota akateemisen kirjallisuuden lukupiiriä, joka jatkossa tunnettakoon Maailman paskoimpana kirjakerhona. Keräilen halukkaiden sähköpostiosoitteita pari päivää ja kirjoitan ne sitten diabeettisilla tikkukirjaimilla kirjan alkuun. Kun saat kirjan, laitat mailia listassa seuraavana olevalle (sinun tapauksessasi listan toiseen osoitteeseen), kerrot saanneesi kirjan ja neuvottelet koska laitat kirjan eteenpäin. Sitten kun olet munuaisaltaidentulehdusta uhmaten kirjan lukenut, vedät sähköpostiosoitteen yli ja lähetät kirjan seuraavalle. Listan loput toimii samoin ja listan viimeinen lähettää sen takaisin sinulle, että voit kierrättää teosta kaveripiirissäsi. Toivoisin, että ainakin te muutamat koirista huolestuneet ottaisitte osaa tähän "lohduspalkintoon". Jokainen sitten kirjoittaa lyhyen arvostelun ja laittaa kirjan sovitusti eteenpäin tai mörökölli sinut periköön! 

Muut kuin seuraava "voittaja" ja kirjaansa metrotuotannolta odotteleva osallistuja lähettäköön maililla osoitteeseen og.joe.pasko@gmail.com ilmoituksen halukkuudesta liittyä Maailman paskoimpaan kirjakerhooNI. Kirjoittelen osoitteet kirjaan siinä järjestyksessä, kun niitä tulee. Haluaisin antaa aikaa Tuksuaanisesti ensi maanantaihin, mutta diabeteksen hoidossa nopeus on valttia, eli torstaina lähtee kirja eteenpäin. Olettaen tietenkin, että voittajalle tämä ratkaisu sopii ja toki toivon, että näin on. Jos ei sovi, niin olet Julia Tukiainen! 

En tiedä voiko tätä nyt pitää voittajana, mutta toinen "voittaja" olkoon hän:
"Iltaa,viimeisimmän päivityksenne rohkaisemana haluan ilmoittaa halukkuudestani osallistua arvontaan. 
Viime syksynä saimme loistoidean palkata Tuksu laulamaan "Happy Birthday" ystävämme syntymäpäiville. Koska epäilimme ettei Tuksu ilmaannu paikalle ilman apua eli kyytiä, vaikka lupasimmekin maksaa taksimatkat, oli jonkun haettava artisti paikalle. Koska minulle ei tuota vaikeuksia pysyä ajokunnossa, ja myönnän, tilaisuus tavata La Tuksu ns. "luonnossa", ilmottauduin vapaaehtoiseksi. Tarkoitus oli suoraviivaisesti hakea Tuksu Jollaksesta synttäreille mutta ilta alkoikin sillä, että ensimmäinen puheluni ikinä Tuksulle alkoi siten, että tämä ilmoitti hänellä olleen niin mahtava seksiyö, että ripset olivat lähteneet. Luonnollisesti hän ei ollut Jollaksessa mutta sieltä pitäisi hakea taustanauha, esiintymiskamat ja muutama tasokas ihminen ja tulla hakemaan hänet Albertinkadulta, kämpästä missä ei ollut sähköjä mutta sentään koira paikalla. 
No, lähdin Jollakseen ja ensimmäsenä ovesta tuli Julia joka ei varmastikaan ollut nähnyt selvää päivää kuukauteen. Hirvitti ottaa sitä olentoa kyytiin, mihin kyytipoikina tulivat Princess Petri Penna ja Johtaja Joni Virtanen. Pennasta täytyy todeta, että hän kohteliaasti kysyi voiko autossani juoda. Johtaja ei tainnut sanoa sanaakaan koko iltana, hyvin hiljainen poika mutta vaikutti mukavalta. Julia ilmoitti heti alkuun kuinka harvinaista on että hän tulee mukaan keikalle. Käännyin katsomaan varmistaakseni kenelle hän puhui ja kyllä, Julia oli tietämättämme tulossa ns. esiintyvänä bonuksena mukaan. 
Seurasi ilta, jota en olisi osannut kuvitella edes kärpässienipäissäni. Loppujen lopuksi hain Tuksun baarista missä häm nautti nykyään kuvioista ilmeisesti pudonneen sairaanhoitajan ja upeiden transujen seurassa viiniä. Mitä sitten kyseinen sairaanhoitaja kyseenalaisesti osti jo ympärisekaisin olevalle Julialle, joka veti itkukilareita ja raivosi lähellä seisseelle transulle joka ei muuta virhettä tehnyt kuin oli paikalla ja tietenkin, oli transu ja sinälläänkin upeampi kuin kauneusalaa opiskeleva Julia. 
Useamman väännön jälkeen sain vihdoinkin Tuksun seurueensa kanssa autoon ja Julian sekä loppuseurueen taksiin ja kohti kaverin asuntoa. Tästä voisin jatkaa vielä tunnin verran mutten jaksa naputtaa. Sen vielä mainitsen ettei seikkailuni Tuksun kanssa jäänyt siihen, sillä kotiin palatessani havaitsin Julian jättäneen olkalaukkunsa insuliinipiikkeineen autooni. Elämystäni Tuksun, Tuksun seurueen ja Julian kanssa voi vain harva todella tajuta. Kuinka paljon voikaan mahtua yhteen lyhyeeseen iltaan! Tuksu antaa enemmän kuin osaa arvatakaan. Ja jonkinlainen perverssi jano siitä jäi saada kokea uskomattomuuksia lisää. 
Johanna on vähän niin kuin pelottava Lintsin laite, se hirvittää ja karmaisee, mutta aina on mentävä uudestaan ja uudestaan kyytiin."
Perusteluiksi riittäisi jo ihan helposti kaikkein pisin perustelu. Ehkä kuitenkin eniten tykkäsin tuosta hupsusta tavasta kertoa karvasta kokemusta. Myös rohkeus ottaa haisuli kyytiin teki vaikutuksen. Haluan tehdä tästäkin hankalaa, joten et saa kirjaa heti. Sen sijaan ehdotan seuraavaa:

Sinä, joka kirjoitit kommentteihin: "Pliis Pasko kaada kaljaa nopeemmin kitaan että saadaan arvontakone käyntiin ja tiedän tarvitseeko minun jatkaa metrotuotannon, jolta tilasin kirjan juhannuksena, ahdistelua kun kirjaa ei kuulu ei näy vaikka myöhemmin tilanneet ovat jo omansa saaneet." 

Saat kirjan ensin, jos lupaat lähettää "voittajalle", joko minulta saamasi kirjan sen luettuasi tai metrotuotannon toimittaman kirjan jos se aikaisemmin tulee. Näin siksi, että on kovin ikävää jos tosiaan on niin, että olet teostasi joutunut odottelemaan. Jos tämä ei kaljankittaamiseen kannustaneelle osallistujalle sovi, niin lähetän kirjan  suoraan "voittajalle". Eli odottelija ota maililla yhteyttä treffipostiini og.joe.pasko@gmail.com

Näin olen päättänyt, enkä kanna vastuuta mahdollisesti aiheuttamistani mielenterveysongelmista. 

Edit: odottelija ilmoitti jatkavansa odottelua, eli voittaja numero kakkonen saa kirjansa heti kun osoitetiedot ilmestyy treffipostiini. Riippuen tietenkin miten selviän arvonta numero ykkäsestä, mutta saatan kiikuttaa kirjan postiin jopa huomenna.

6 kommenttia:

 1. Kyllä voittaja on kirjansa ansainnut :D

  VastaaPoista
 2. Apua, minä en tajunnut muuta kuin sen, että sivistynyttä kirjallisuuskerhoamme solvataan Maailman paskoimmaksi lukupiiriksi. Mutta laitan varuilta osoitteen s- postiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman paskoin kirjakerho... pikkusen tarkkuutta nyt!

   Poista
 3. Sulle kun noista oksenteluista saa huomauttaa: edelliskerralla vedit aan vessan seinään, mut eilen tiskipöydälle. Hyvin sä vedät, joe pasko!

  t: hra I

  VastaaPoista
 4. Rakas hra Pasko. JOhannan demoninen herjausopukseNI Metropoliklinikalta saapui tänään (tilattu 210613). Olisko joku voinut varoittaa niin että tyhmempikin (eli minä) sen tajuais: luettuani sitä muutaman luvun (129 sivua yhdeltä istumalta) sain ihan oikeasti kamalan ripulikohtauksen, joka kesti vajaat kolme tuntia. Ihan aikuisten oikeasti, ei paljon naurata!! Kauppareissulle kun oli pakko vääntäytyä, niin jouduin CittarissaNI meneen YleisöSaniTeettiTiloihin haisemaan kesken ostoskierroksen. Selittele siinäkin sitten eliittielämänkumppanille kuinka oot tainnu lukea vähän jotain painokelvotonta. Voisko siis meille kirjaa kahlaaville/kahlanneillekin arpoa jotain, esim paketillisen Imodiumia tai vaihtoehtoisesti Rennietä? Ystävällisin terveisin, uskollinen stalkkaajasi Haikki <3

  VastaaPoista
 5. Tunkki on opiskellut myös ammattikorkeakoulussa melkein tradenomiksi aikuislinjalla... Tuli vain mieleen, miten se on sinne voinut päästä, kun pitäisi olla hakuvaiheessa kertynyt kohtalaisesti sellaista asiaa kuin työkokemusta? Tässäkin olisi paikka tutkivalle journalismille...

  VastaaPoista