lauantai 18. toukokuuta 2013

Narsisteja, onko heitä - Osa 1

Johannaa edes satunnaisesti seuraavat tietää miten Puksutin näkee narsismia ihan joka paikassa. Isäni ei valitettavasti ole ekonomisti-psykoterapeutti-omatoiminen-lääkkeidenmaahantuoja-rättisitikkaharrastaja, mutta onneksi Jollaksen terapiakodista on tullut hyvää aineistoa narsismista. Viittaan tietenkin tähän Narsistista selviäminen oppaaseen, jota Johanna on viime aikoina spämmännyt. Lukasin tekstin pikaisesti ja ajattelin, että jos kerran vihdoin on glamoursertifioitua aineistoa, niin kyllä sitä voi pieni bloggaajakin käyttää uskottavana lähteenä höpsöihin tulkintoihinsa. Ikään kuin teen työtä käskettyä. Jos Tunkki käskee hyppäämään, niin fanina kysyn vain kuinka korkealle. Täräytän muutamassa osassa, näitä muutenkaan kukaan jaksa lukea.

Tämän Jollashyväksytyn teoksen lisäksi voisi olla hyvä tarkastella mitä wikipeedio aiheesta "Narsistinen persoonallisuushäiriö" sanoo:

"Psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvisen mukaan narsistinen häiriö ei ilmene älyllisinä tai suoritusongelmina eikä myöskään mielenterveysongelmina. Se ilmenee sosiaalisessa käyttäytymisessä, ja kun ihmiseltä puuttuvat tietyt hillitsevät mekanismit, esimerkiksi syyllisyyden- ja häpeäntunteet, hän voi suoriutua älyllisesti keskimääräistä paremmin. Hän ei kykene myöntämään epäonnistumista, mikä voi antaa harhaanjohtavasti kuvan vahvasta itsetunnosta.[4]"
Ilmeneminen
Avioliitossa narsisti usein uhkailee avioerolla. Jos narsistilla ja tämän uhrilla on lapsia, myös lapset joutuvat usein uhkailun kohteiksi. Narsisti saattaa uhata viedä lapset pois puolisoltaan. Erotilanteissa on hyvin tyypillistä, että narsisti ryhtyy huoltajuuskiistoihin.[3] 
DSM-IV:n kriteerit
DSM-IV:n mukaan narsistiselle persoonallisuushäiriölle ovat ominaisia laaja-alaiset suuruuskuvitelmat, ihailun tarve ja empatian puute. Se on psykiatrinen diagnoosi, joka määritellään vähintään viidellä seuraavista oirekriteereistä:[5] 
-suuret käsitykset itsestään eli liioittelee saavutuksiaan;
-keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta;
-uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot;
-vaatii korostunutta ihailua;
-oikeus erityiskohteluun;
-muiden hyväksikäyttö;
-empatian puute;
-kateus (tai uskoo muiden kadehtivan häntä); ja
-ylimielisyys ja röyhkeys.
Jännittää ihan löytääkö tälläinen keittiö psykopaatti googlella vähintään viittä näistä edellämainitusta oirekriteeriä. Tunkin hyväksi toteama materiaali löytyy täältä.

Setä sanoo tunkin hyväksymissä kirjoituksissaan näin:
"On totta, että narsistit esittävät houkuttelevan julkisivun lumotakseen Narsistisen Lähteen lähteitä. Mutta tämän julkisivun taakse on helppo tunkeutua, koska se on sisäisesti ristiriitainen ja liian täydellinen. Sen halkeamat ovat joka päivä ilmeisiä, mutta usein niitä ei huomata. Lisäksi on ihmisiä, jotka TIETEN TAHTOEN kantavat emotionaaliset siipensä narsistiseen palavaan kynttilään."

Puksuttimen kohdalla ei tarvitse kaukaa etsiä esimerkkejä molempaan kohtaan. Johannan julkisivu on kaiken näätäilyn lähtökohta ja näitä fantastisia Miamintuoksuisia unelmia on naureskeltu jo laajasalon lukiossa. Hyvällä omallatunnolla voi sanoa, että Johannan koko julkinen kuva on sarja päättymättömiä valheita ja tuskin kukaan voi sitä paremmin kuvata, kuin herra superlähde. "sisäisesti ristiriitainen ja liian täydellinen" ja "sen halkeamat ovat joka päivä ilmeisiä". Esimerkit on aina kiva juttu, joten aloitetaan vaikka niistä tunnetun maailmankaikkeuden kuuluisimmista laudaattureista.

21.8.2006, diary:
"Otin itse lukion vähän turhankin raskaasti, ja vaikka kirjoitin kolme eximiaa ja yhden magnan ja päättötodistuksen keskiarvo oli 9,0 niin en minä kovasti näistä arvosanoista ole elämässä mitään hyötynyt muuta kuin päässyt sisään kaikkiin hakemiini kouluihin."
 3.6.2008, diary:
"Kirjoitin reaalissa pitkän psykologian, filosofian ja uskonnon. Äidinkielen aineeni aiheena oli kateus. Muistan vielä kun lukioni äidinkielen opettaja soitti minulle henkilökohtaisesti kirjoitusten jälkeen ja sanoi, ettei ole koskaan lukenut yhtä syvällistä ja psykologista pohdintaa elämästä ja kateudesta, sekä erilaisista ihmistä vahingoittavista tunnetiloista." 
25.6.2008, diary:
"En olisi uskonut, että YO-papereitanikin lähdetään ruotimaan ja yritetään taas heittää lokaa niskaan. Kirjoitin vuonna 1997 Laajasalon lukiosta ylioppilaaksi ja siitä tapahtumasta on niin kauan aikaa, etten edes muista tarkalleen kaikkia arvosanojani enkä enää tiedä, missä todistuksetkaan ovat. Mutta sen muistan tarkalleen, että kirjoitin ainakin 3 ällää jotka YO-lautakunta pudotti eximiaanYleisarvosanani oli E (tosin minun vuonnani yleisarvosanaa ei kai enää käytetty.) Lukion päättötodistuksen keskiarvo oli noin 9,1 eli kirjoitin jokatapauksessa hyvät paperit. Minulla oli todistuksessa 10 ainakin ruotsin kieli, kuvaamataito, uskonto, filosofia ja äidinkieli. Heikoimmat aineet olivat matemaattisia. Että se sitten siitä aiheesta, huh huh......"
12.7.2010, Tunkin CV:
"Tukiainen kirjoitti ylioppilaaksi 1997 Laajasalon lukiosta, Helsingissä. Hän kirjoitti neljä eximiaa ja lukion päästötodistuksen keskiarvo oli 9,1."
12.4.2011, diary:
"Kirjoitin 97 ylioppilaaksi 4 laudaturia jotka tulivat lautakunnassa eximiana, luin pitkan psykologian joka oli minulla 10 lukion paastotodistuksessa. Viimeisena kokeena kirjoitin psykologiassa muistaakseni 20 sivun esseen aiheena kateus. Sain siita 10 ja koulun rehtori soitti minulle viela erikseen kotiini ja kiitti, ettei koko elamansa aikana lukenut yhta hyvaa psykologista analyysia aiheesta."
15.7.2011 johannatukiainen.seiska.fi
"Niko on pistänyt minut miettimään, että jatkaisin opiskelua kun minulla on YO-lakki erittäin menestyksekkäillä arvosanoilla, lukion päästötodistus ka 9,2 ja kirjoitin 4 laudaturia (jotka laskettiin lautakunnassa eximiaan) niin voisin jatkaa opiskelua ehkä ensi vuonna, minulle on jo aiemmin ehdotettu monta krt Helsingin Kauppakorkeakoulua."
2006 Puksutin kirjoitti kolme eximiaa ja yhden magnan, keskiarvo todistuksessa 9.0. 2008 Tunkki muistaa kirjoittaneensa pitkän psykologian, jota tosin ei ole olemassakaan, mutta se ei tietenkään haittaa yhtään. Ihmiset voi tietenkin ottaa enemmänkin kuin sen yhden zykollogian kurssin, mutta kirjoituksissa se ei muuta mitään. Tuoreessa muistissa on Äidinkielen aine kateudesta. Tämä aine oli niin vaikuttava, että äidinkielenopettaja soitti casa de Tukiaiseen ja hehkutteli miten ei toista niin hienoa tulkintaa aiheesta ole koskaan lukenut. Kolmisen viikkoa myöhemmin ei tunkki ei tarkalleen muista mitä oli kirjoittanut ja todistuksia ei löydy mistään. Se nyt kuitenkin ona ihan varmassa muistissa, että kolme laudaatturia lähti ja takasin tuli eximiaa. Keskiarvo on noussut kahdessa vuodessa 9.0:sta noin 9.1. 2010  CV:ssä  "noin 9.1" on muuttunut "9.1" ja kolme eximiaa ja magna on muuttunut neljäksi eximiaksi. Eli neljässä vuodessa todistus on parantunut 0.1:llä ja magna muuttui eximiaksi. 2011 puhutaan taas neljästä laudaatturista, jotka tulee takaisin eximioina, mutta tällä kertaa kyyneleita lypsänyt äidinkielen aine kateudesta onkin 20 sivun essee psykologiassa ja kyyneleitä vuotaa äidinkielenopettajan sijaan kotiin soittava koulun rehtori. Kolme kuukautta myöhemmin ylioppilaslautakunta korottaa tunkin keskiarvoa jälleen 0.1:llä. 2006-2011 Tunkin kolme eximiaa ja magna nousee ensin neljäksi laudaatturiksi, jonka jälkeen ne on laudaattureita, jotka pudotettiin lautakunnassa eximioihin. Keskiarvo alkaa 9.0:sta, päivittyy 9.1 ja lopulta nousee 9.2 ja äidinkielenainetta hekumoiva äidinkielenopettaja muuttuu 20 sivuiseksi psykologian esseeksi ja soittaja äidinkielenopettajasta koulun rehtoriksi. Ehkä 2013 on se vuosi, kun laajasalon lukio nostaa keskiarvon 9.3 ja Sauli Niinistö soittaa elämänsä esseen lukemisen jälkeen Tunkin ruotsin prepaidiin.

Uskoisin, että tämä nyt täyttää ainakin kohdan : "suuret käsitykset itsestään eli liioittelee saavutuksiaan", koska Johanna ihan konkreettisesti liioittelee saavutuksiaan. Voisi kai leikkiä, että tunkki puhuu säännöllisesti liioitellen huomattavan ihanasta koulumenestyksestään, koska haluaa jotain, jota voitaisi pitää "vaatii korostunutta ihailua" kohdan mukaisena. Ehkä tuota 1997 vuoden koulumenestyksen 15 vuotta kestänyttä hehkuttelua voisi myös pitää merkkiinä siitä, että Puksutin "keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä".  Viimeisenä nyanssina pikkusen huvittaa, että Tunkki on jo 1997 kirjoittanut 20 sivuisen esseen kateudesta (wikipeedion mukaan kateus kiinnosti narsisteja: "kateus (tai uskoo muiden kadehtivan häntä)"). Muistutuksena vielä mikä on ominaista narsistiselle persoonallisuushäiriölle:
DSM-IV:n mukaan narsistiselle persoonallisuushäiriölle ovat ominaisia laaja-alaiset suuruuskuvitelmat, ihailun tarve ja empatian puute.
Mitä taas tulee näihin sedän mainitsemiin "Lisäksi on ihmisiä, jotka TIETEN TAHTOEN kantavat emotionaaliset siipensä narsistiseen palavaan kynttilään.", niin ei kai näitä esimerkkejä tartte kaukaa hakea. Riittää, että vilasee Tunkin FB-sivuille, niin sieltä niitä löytyy. Hämmentävän suuri määrä kirjoituksia on Julian "kaunis rakas paras ihanin siskoni" ja "Johanna ei koskaan ole pahoinpidelly, vaan se oli se hunksi joka löi". Oman perhepiirin ulkopuolisia ilman pattereita väriseviä dildoja on vaikka kuinka paljon. Petri Pennat ja muut vajukit ihan jatkuvalla syötöllä ruokkii Tunkin aistiharhoja siitäkin huolimatta, että Puksutin ihan jatkuvalla syötöllä kusee näidenkin ammattisankareiden muroihin.

Tunkin pro-setä jatkaa tarinointiaan seuraavasti:
"Narsisteilla on tunteita, hyvin vahvoja tunteita, niin hirvittävän ylivoimaisia ja negatiivisia tunteita että he kätkevät ne, vaimentavat ne, tukahduttavat ne ja muuttavat niitä toisiksi. He käyttävät lukemattomia puolustusmekanismeja selvitäkseen vaimennettujen tunteidensa kanssa: he projisoivat niitä, irrottavat ne asiayhteyksistään, älyllistävät niitä ja järkeilevät.
Kaikki yritykset lähestyä narsistia emotionaalisesti ovat tuomittuja epäonnistumaan ja synnyttämään vieraantumista ja raivoa. Kaikki yritykset "ymmärtää" (jälkikäteen tai etukäteen) narsistisia käyttäytymismalleja, reaktioita, tai narsistin sisäistä maailmaa emotionaalin termein - ovat yhtä toivottomia. Narsisteihin pitäisi suhtautua kuin luonnonlakiin tai onnettomuuteen, joka vain odottaa tapahtumistaan."
Jos jollain on vahvoja tunteita, niin Tunkilla niitä piisaa. Ei tule mieleen toista ihmistä, jolla niin kovaa tunne palaa. Aloitetaan Projisoimisesta, joka on Wikipedian mukaan:
"Projektio (lat. proiacere 'heittää eteen') eli sijoittaminen on psykologian ja psykiatrian käsite, jolla tarkoitetaan omien mielensisältöjen heijastamista toiseen ihmiseen tai muuhun ulkoiseen kohteeseen. Projektio kuuluu ns. defenssimekanismeihin. Asianosainen ei välttämättä ole tietoinen projektiostaan eikä oivalla, että hän havainnoi omaa psyykkistä todellisuuttaan ikään kuin se olisi objektiivista todellisuutta.[1] Kyseiset mielensisällöt koetaan usein torjuttaviksi, ja ne saattavat ärsyttää tai ahdistaa asianosaista itseään. Esimerkiksi omat ahneusyllykkeet voidaan sijoittaa vaikkapa juutalaisiin, ja asianosaisesta näyttää siltä kuin juutalaiset todellakin olisivat ahneita.lähde? Myös toiveita ja unelmia voidaan projisoida"
Wikipeedion lisäksi pariterapia.fi osoitteesta löytyi powerpointti "Narsismista parisuhteessa", jossa oli mielestäni "mielenkiintoisia" kohtia, vaikka varsinainen sisältö luultavasti onkin ollut puhutussa tai muussa muodossa. Esimerkiksi:
Persoonallisuuden integraation puutteellisuus 
-Hyvä ja paha on pidettävä erillään toisistaan
-Projektion ja projektiivisen identifikaation avulla sijoitetaan ihmissuhteissa toisiin itselleen vaikeita ominaisuuksia ja tunnetiloja
-Vaikeuksia tunnistaa rajoja itsen ja toisen välillä – kohtelee läheisiään itsensä jatkeena 
Hyvän ja pahan erillään pitäminen jotenkin hymyilyttää, kun Puksuttimen signature kommentteihin kuuluu saatanasta ja taivaista puhuminen intensiteetillä, joka sopisi paremmin keskiajalle. On tietenkin mahdoton sanoa mitä tuon powerpointin kirjoittaja on tarkoittanut sanoessaan "Vaikeuksia tunnistaa rajoja itsen ja toisen välillä – kohtelee läheisiään itsensä jatkeena"  mutta jos jollain on tuohon taipumusta, niin Tunkilla. Siskot on aina siskoni Etunimi TUKIAINEN, äiti ja isä sitä ja tätä. Tätä tavattujen ihmisten "tarkoitukseen sopivaa esineellistämistähän" skandinaavinen blondi tekee ihan jatkuvalla syötöllä. Tarkoitan siis Tuksuttimen tapaa liittää itsensä mitä erikoisemmilla tavoilla asioihin, ihmisiin ja tapahtumiin. Esimerkkinä nyt vaikka siskoni playboy kuvaukset, ihan kun se jotenkin korostaisi Tunkin erinomaisuutta jonkun voimakentän kaltaisen vaikuttimen välityksellä. Logiikka lienee, että jos siskon persettä on lehteen kuvattu, niin kyllä Tunkillakin on oltava ihan mielettömät kurvit.

Olen tuskin ainoa jonka mielestä on erinomaisen ironista, että tämän koko höpötyksen lähtökohtana on tunkin mainostama "liittyy suoraan Artoon, lukekaa nyt helvetti, niin ymmärrätte". Lisää esimerkkeja "Arto on narsisti" ja mitä kaikkea muuta Arto onkaan keisseistä. Näitä on tietenkin kaikkein eniten FB:ssä mutta esimerkiksi luultavasti riittää pelkkä diary:

29.6.2012: 
"Arto on kuristanut minua yli 20 kertaa kahdella kadella kurkustani seka sanonut laittomia uhkauksia yli 15 kertaa, tallaisia asioita ei pitaisi salailla, silla moni nainen joutuu karsimaan kamalaa vakivaltaa parisuhteessaan.) Lyhyesti sanottuna Arto ei ole niin "pieni ja viaton Lapin pikkumies jota on kaltoin kohdeltu" mita han antaa ymmartaa. Kyseessa on taysin kiero narsisti"
Eipä tälle oikeen voi kuin hymyillä.  Arto laittomasti uhkaili Tunkeroa, mutta Tunkki pisti pikkusen paremmaksi, muistetaan tämä klassikko, jossa käydään kalliossa keskustelemassa:Mitä taas tulee väkivaltaan parisuhteessa, niin ekaa miestään tunkki oikeudessa kerrotun mukaan liipas hedelmäveitsellä ja toisella kertaa uhkas tappaa ja polttaa asuntoonsa. Udin kielen Jossu kertoi yrittäneensä purra poikki, koska on voimakastahtoinen skandinaavinen nainen. Arto sai lasista päähänsä, pullosta ja lasista päähänsä ja viimesin on vuodelta 2013 kun Nassu, Julian kung-fu potku tai Johannan kynnet kävi Artsin kurkulla.

8.3.2013:
"No kaikkein raukkamaisin ja patologisin valehtelija tässä on nyt sitten ex-aviomieheni Arto Länsman, joka on ihan selkeä umpi narsisti. Olen linkittänyt Facebook sivuilleni erittäin hyviä artikkeleita narsismista, muistaakseni yksi nettisivusto on: www.healingeagle.net. Arto osaa myös puhua, on hyvä seuramies, alussa yltiöromanttinen, patologinen valehtelija jne. Hän sanoo samat kehut ja rakkaudentunnustukset samaan aikaan useallekin eri naiselle, nähtävästi hän on opiskellut ne jo joskus nuoruudessaan ja huomannut, että tietyt samat fraasit toimivat naisiin."
Tuksun valehtelu tuskin kaipaa esimerkkejä, mutta laitetaan nyt muutama varmuudenvuoksi. Noiden jo mainittujen laudaattureiden lisäksi ihan tältä viikolta löytyy case, jossa Tunkki väittää Tauskin antaneen tyrmäystippoja ja epäilee tulleensa raiskatuksi. Kaikki varmaan muistaa mielikuvitusraskaudet ja äkillisen keskenmenon, joka ei tuntunut oikeen missään. Painostaan Puksutin jauhaa ihan jatkuvalla syötöllä todella railakasta lööperiä. Kihlat Juhan kanssa. Ammattilaulaja paljastuu Youtubessa menestystä niittäväksi syntetisaattori virtuoosiksi. Tyrmäystippojen todisteeksi pölvästi sanoo, että "koskaan ei ole muisti mennyt" ja silti edellisen kerran Tuksun itsensä mukaan muisti meni ruotsinlaivalla, kun viime jouluna vietiin kinkkua Ruotsiseen. Lista on loputon, joten kai sitä voi pitää patologisena valehtelemisena. Mitä taas tulee samoihin fraaseihin, niin tuskin kukaan jankuttamalla jankuttaa samoja fraaseja, niin kuin Johanna Tukiainen. Isäni on täysin samaa mieltä.

22.3.2013:
"En edes osaa lyödä nyrkillä ketään. Pitäisi varmaan mennä jonnekin itsepuolustuskursseille, mutta nyt minullahan on onneksi siviilivaatteissa kokoajan henkivartija mukana. Hän vaihtuu välillä, ei ole aina sama henkilö. 
Ai että, kuten isäni kommentoi, on suorastaan lottovoitto negatiivisessa mielessä löytää koko Suomesta tuollainen mies aviomiehekseen!!!!   
No onneksi tajusin hakea avioeroa 2 viikon naimisissa olemisen jälkeen, enkä jäänyt roikkumaan totaalisen umpinarsistiin. Iltalehden pidätyskuvissa hän näyttää hymyilevän, mikä viittaa psykopatiaan. Tai sitten hän oli Seiskan risteilyn jälkeen vain niin kännissä, että hänestä pidätys oli huvittavaa. "
Onneksi tajus hakea avioeroa jo 2 viikon jälkeen, mutta vähän ehkä ihmetyttää miksi vielä kaksi vuotta sen jälkeenkin haikaillaan takaisin. Jos pidätyskuvissa hymyileminen viittaa psykopatiaan, niin mihinköhän se viittaa, että nauretaan ääneen, kun sisko kertoo lyönneensä lasilla sammakkomiestä päähän?

30.3.2013:
"Nautin Juhan seurasta, kuten Kanarialla, hän on komea 26v. kundi jolla on huumorintajua ja älyä. 
Hän tajuaa kaiken narsismista, siksi meillä on paljon puheenaiheita koska hän ymmärtää täysin minua koskien sitä, mitä sain ex-aviomieheni Arton kanssa kokea."
No kai Juha nyt ymmärtää, kun Juhakin on saannut maistaa glamouria. Huhujen mukaan silläkin on lätty lätissy, eikä siitä nyt ihan kauheen kauaa ole, kun Juha oli Railin mukaan kaikkein saatanallisin hotellihuoneenhäpäisijä. Itseasiassa aika monet ihmiset ymmärtää mitä Tunkin kanssa saa kokea, harvemmin palaute on erityisen positiivista.

14.5.2013:
"Artossa onkin paljon biseksuaalimaisia ja homomaisia piirteitä, minulla on useita homokavereita ja he kaikki ovat sanoneet, että Arto ei vaikuta täysin heterolle. 
Kuten sanottu, oli virhe, että koskaan sekaannuin koko mieheen, narsistit osaavat puhua, kääntää asiat ja kaiken päälaelleen, valehtelevat jne.  
Olen myös kuullut, että narsistit tunnistavat toisensa, joten en yhtään ihmettele, että tämä Halsuan nainen niin kovasti puolustelee väkivaltaista miestä, josta en itseasiassa ole edes varma onko hän sosiopaatti vai psykopaatti."
En tiedä mitä tarkoittaa, että joku ei vaikuta täysin heterolle tai jos löytyy homoseksuaalisia tai homomaisia piirteitä, mutta sen sijaan minulla on oma käsitykseni mitä se tarkoittaa, että hierotaan siskon tissiä keikoilla. Tai jos hehkutellaan FB:ssä, että tykkää nuolla pillua. Tai jos julkistaa olevansa naisen kanssa kihloissa. Kun projisoimisesta puhutaan, niin jo aikaisemmin kirjoitin tuosta Tunkin haasteellisesta suhteesta totuuteen. Mitä taas tulee puhumiseen ja asioiden päälaelleen kääntämiseen, niin pidetään nyt mielessä, että Tuksun selitys Ilveshotellin tapahtumista meni niin, että Arto löi itseään pullolla päähän ja nauroi demonisesti. Jos kerran narsisti narsistin tunnistaan, niin aika railakkaasti pitää olla kuutamolla, että ei ymmärrä miten naurettavalta tunkki viikottaisten "se tai tämä on narsisti" juttujensa kanssa kuullostaa.

Olihan siinä taas paskoa. Jatkan vielä kirjoittamista, mutta täräytän ekan osan eetteriin.

14 kommenttia:

 1. Ei Johanna ole narsisti, vaikkakin hyviä yhtymäkohtia narsismiin hänen käytöksestään olit löytänytkin. Johannan käytös ja ongelmat johtuvat aivan muusta, samoin siskonsa Julian. Trust me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitto, mähän luotan jokaiseen blogini kommentoijaan enemmän kuin äitiini, mutta kerro ihmeessä vähän lisää. Vähän tylsä tuollainen "mulla on kovat doksit, en sen enempää erittele kummiskaan" tyyppinen pläjäys. Doksia ruutuun nyt herra/rouva anonyymi, niin spekuloidaan yhdessä. Voin kyllä yhtyä sinuun ja mielipiteeseesi siinä mielessä, että Johanna todellakaan ei ole ainakaan vain narsisti, vaan taustalta löytyy monta muutakin etuliitettä, ismiä, nistiä ja muuta diagnoosia. Olen tosin vähän hämmentynyt tästä ei ole narsisti vaan jotain muuta diagnoosistasi, koska jos Johanna ei ole narsisti, niin silloin Hitler oli voimakastahoinen kasvissyöjä.

   Poista
  2. Jäi ihan vaivaamaan tämä oivalluksesi, että Johanna ei ole narsisti vaan tähtipölystä tai jostain muusta sysytä kajahtanu skandinaavinen blondi. Tajusin, että voisin tiivistää paskomakasiinin narsismi kirjoitukset yhteen kommentiinkin, joten pistetään nyt tähän sitten.

   Jos leikitään, että näitä DSM nelosen höpötyksiä voi pitää minkäänlaisena lähtökohtana, niin "keskustelu" saa hyvän lähtökohdan.

   DSM-IV:n kriteerit [muokkaa]
   DSM-IV:n mukaan narsistiselle persoonallisuushäiriölle ovat ominaisia laaja-alaiset suuruuskuvitelmat, ihailun tarve ja empatian puute. Se on psykiatrinen diagnoosi, joka määritellään vähintään viidellä seuraavista oirekriteereistä:

   Katsotaan löytyykö viittä kriteeriä...
   ]
   suuret käsitykset itsestään eli liioittelee saavutuksiaan;

   Jos Johanna ei liioittele saavutuksiaan, niin silloin sitä ei tee kyllä kukaan muukaan. Laudaatturit, fantastiset rakkauslaulut youtubessa, "playboi kuvaaja olit tosi kiinnostunu" vaikka ukko ite oli lähinnä sitä mieltä, että se oli jo sillon vähän turhan läski jne...

   keskittyy mielikuviin rajattomasta menestyksestä, voimasta, kauneudesta tai suuresta rakkaudesta;

   Jos tunkki ei keskity noihin asioihin, niin kuka sitten keskittyy? Laudaatturit, levyttänyt artisti, kohublondi, niin kaunis, että jopa tuntemattomat turistit hehkuttaa tissejä ja tukkaa spontaanisti. Suuri rakkaushan on tunkille vähän kuin uusi moottri toyotaharratajalle.

   uskoo olevansa niin ainutlaatuinen, että häntä voivat ymmärtää vain muut huomattavat henkilöt tai instituutiot;

   Tämä on vähän hankalampi, mutta sanotaanko nyt vaikka niin, että "olen samaa mieltä kuin tasavallan presidenttimme Sauli Niinistö, eli homot on ihan jees mutta onhan se nyt sairasta jos kaks ukkoa panee toisiaan perseeseen".

   vaatii korostunutta ihailua;

   Kokeileppa joskus olla Tunkin kanssa tekemisissä, niin ymmärrät nuo kolme sanaa ihan uudella tavalla. Ei se sattumaa ole, että Tunkin bestikseksi FB:ssä pääsee helpoiten silleen, että unohtaa täysin järjen ja fanittaa sitä ihan tosi tosi tosi täysillä. Siis niin mauttomasti, että tavallisella ihmisellä ei riitä pokka. Trust me, oon kokeillu. Oon myös tavannu kyseisen pölvästin ihan livenä ja nähny mitä tapahtuu kun muistaa vähän muistuttaa miten kivalta se miamissa näyttikään.

   oikeus erityiskohteluun;

   Tihihihi... no Tunkilla ei ole tätä ongelmaa, pidetään nyt kuitenkin mielessä, että kun Tuksu lähtee baariin, niin se baari ei mene kiinni jos tuksu ei halua sitä. Itse ihan oon ollu ihan seipäässä samalla tiskillä kun tunkki heittää kuolemattomat "etkö sä tiedä kuka mä oon" ja tilitti miten baari menee kiinni sitten kun se haluaa. Puhumattakaan nyt vaikka siitä, että kun dille lähtee rakkiensa kanssa ihan minne tahansa, niin se nyt on ihan selvää, että ihan kuka tahansa muu kuin se itse maksaa todellakin ihan kaiken. Tai se kun tuksu vetelee exäänsä fiskarssilla naamariin, niin se on lähinnä vittumaista kun oikeudessa ei tuomita henkisestä väkivallasta.

   Poista
  3. muiden hyväksikäyttö;

   Julia Tukianen? Need I say more?

   empatian puute;

   Julia Tukianen? Need I say more :D Otetaan nyt vaikka esimerkiksi se, että Puksutin on diabeetikon kanssa ottamassa keppanaa tuttavallaan ja kun Julle vaipuu tajuttomaksi ja tuttava hädissään soittaa hätäkeskukseen, niin tunkki ei lopeta youtube-videoiden kattelua. Siis ei noteeraa yhtään mitenkään. Ja ylipäätään jos se ei ole empatian puutetta, että nöyryyttää jatkuvasti siskoaan, pistään sen piikkiin omia tekosiaan, juottaa alkoholistia, rahtaa sitä keikoille järkyssä kunnossa jne, niin mikä sitten on?

   kateus (tai uskoo muiden kadehtivan häntä); ja

   Tunkin mielestä suomenlahtikin on kateellinen sen tisseistä. Siis jos Wikipediaan kirjottas artikkelin siitä, että joku uskoo muiden olevan kateellisia, niin sen vois tiivistää Tunkin kuvaan. En ole lyhyen elämäni aikana kuullut (lukenut) kenenkään toisen jankuttavan siitä kuinka muut on kateellisia, niin paljon kun Puksutin tätä fraasia kylvää. Jopa sisko Jasmine on kateellinen tunkin ruhosta. Kato piruuttasi minkä näkönen Jasmine on ja mieti sitten kuinka todennäköstä on, että se haikailee Tuksun +30kiloa...

   ylimielisyys ja röyhkeys.

   No helvetti :D Tuksu on kyllä vaatimaton ja nöyrä, sanotaanko nyt vaikka sitten niin.

   En tiedä millä kriteerillä olet Tuksun ongelmat diagnosoinnut, mutta aistin, että tässä on ainekset hyvään dialogiin. Doksia ruutuun, odotan innolla miten Tuksu ei ole narsisti.

   Poista
  4. hitler oli kasvissyoja

   Poista
  5. Oli se myös voimakastahtoinen, tykkäs eläimistä ja ehkä eniten annan kredittiä niistä viiksistä. Tosin se tuotti myös Ex-juutalaisia lahjakaasulla (Giftgas, zyklon B http://www.pzg.biz/zyklon_b.jpg). Huolehti kummiski reiluna kaverina hautajaismenoista, ei siis ihan mulkku kummiskaan.

   Poista
 2. en minäkään lähtis muuraamaan mitään 15euron tuntipalkalla. ja eikös sähköala ja muuraus ole ihan eriasia.

  VastaaPoista
 3. Hitler on reilu. Antaa omastaan! No joopajoo. jos ei Tuksu ole narsisti niin KUKA SITTEN,?! :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä napakympistä Hesus! Narsismin oma - perverssi - sisäinen logiikka avautuu kauniisti tässä kirjoituksessa. Kynäsi näyttää vain terävöityvän mitä enemmän kirjoitat. Kumarrus ja kippis!

  VastaaPoista
 5. No sehän nyt on selvää, että tuksutin on narsisti eihän siitä yli pääse :D oon miettiny niin jo kauan, mutta ihanaa kun sä laitat sen vielä tänne hyvin tiivistettynä! Ja plus, tosi kiva ku oot ruvennu kirjottamaan useemmin!! 8)

  VastaaPoista
 6. Et juntti tajunnut vitsiä.

  VastaaPoista
 7. Valehtelusta sen verran.. Johannan FC-sivuilla on biitsikuva hänestä Maiamin reissulta, joka ilmeisesti on monta vuotta vanha. Joku kyselee milloin kuva on otettu niin J vastaa: Johanna Mia Mari Tukiainen taisi olla pari kk sitten kun lennähdin Miamiin pariksi päiväksi......

  VastaaPoista
 8. Narsimista löytyy täältä kattavaa tietoa.

  http://www.healingeagle.net/Fin/Vaknin/Vaknin.html

  Lääkäri Vaknin on erikoistunut narsismiin ja arvostettu ympäri maailman.

  VastaaPoista
 9. Huippua kun kirjoitit taas!!!!!!!!Ja asiaa :)
  Nostan hattua sulle,uusia potauksia odottaen :)

  VastaaPoista