maanantai 4. helmikuuta 2013

Brandääminen for dummies, Part 1

Kohublondi, lähes laudaattureiden CEO vouhottaa brändäämisestä ihan jatkuvasti, ja on sujuvasti verrannut itseään esimerkiksi pörssissä listattuun Nokiaan. Verohelpotuksiakin on ehdoteltu, hoitihan kohukaunotar Ilkka Kanervan tilalle Jyrki Kataisen, tosin hymyn vika se virallisesti oli, eikä Johanna tietenkään tarkoittanut mitään pahaa.

Brändääminen sinäänsä ei ole niin monimutkaista kuin voisi ajatella. Tätä brändin syntyä on saatu seurata vuosia "julkisuudessa" eli edesottamuksista lukea Johannan blogista ja satunnaisista seiskan kirjoituksista, joiden lähde on joko entinen aviomies tai edellämainittu blogi. On Johanna ja Siskoni Julia Tukiainen huvittanut myös erilaisilla tv-esiintymisillä, esimerkiksi poliisi-tv:ssä.

Tee-se-itse-brändääjille pikakurssi Johannan tekniikoista:

Johannahan tunnetaan paskasista vaatteista, myskisestä ominaishajusta ja keikoista, joista harvoin ilman ambulanssia selvitään. Tyypillisesti ensiapua tarvitsee joko yleisö tai Siskoni Julia Tukiainen, joka kahdesta kolmeen kertaan kuukaudessa unohtaa insuliinihuollon ja vastoin lääkäreiden ohjeistusta vetää viinaa kamelinlailla kyttyräänsä.

Jos siis mielit suomen eturivin artistien eliittijoukkoon, niin aloita urasi kaveeraamalla facebookista Petri Penna tyyppinen transvestiitti jountamaan kristilliseroottista esiintymistäsi.

Esiintymisasu on hyvä olla kolmesta kuuteen numeroa liian pieni ja mielellään antiikkikäsitelty pesukonetta välttelemällä. Alusvaatteet mielellään ajattomasti tiikerikuosillisia, glamouria tuntemattoman mielestä mauttomia. Jos esiintymispaikkana toimii pienehkö ravintola ja siitä johtuen pyrotekniikka ja valaistus ei yllä ihan euroviisutasolle, niin kätevä kotikonsti on pitää hygienia keskiaikaisella tasolla ja vältellä kaikenlaista peseytymista. Mikään ei viettele sylitanssissa niin kuin punaisena helottavat nivuset.


A1 ja A2: Jo itsessään vintagea olevat tahrat esiintymisasussa
A3: Bakteeri-inkubaattori tiikerikuosilla ja pyrotekniikkaa kotibudjetilla

Jos olet liikenteessä tylsähkösti mustassa mekossa, jossa on valkoisia pallukoita, niin suihkua ja pesukonetta välttelemällä on mahdollista luoda jännittävää vaihtelua. Ajatuksena on luoda liukuväriefekti ruskeasta valkoiseen:Jos et halua pahoipidellä säännöllisesti yleisöstä huutelijoita, rikkoa kännyköitä kun esiinnyt julkisesti ollessasi huolissasi yksityisyydestäsi tai ottaa verkkareiden pukemista lavalla osaksi showta, erittäin toimiva ja kustannustehokas tehokeino on esiintyä maha törröllään paskat housussa:


A1: Ihmisen kakkaa persvakosessa
A2: Tehostepoimu, mahdollista treenata esimerkiksi syömällä joulukinkku lauttamatkalla tukholmaan.

Kun aloitat kirjoittamaan blogia, älä ole liian tarkka photoshopin käytön kanssa. Maailmantähtien kuviakin säännöllisesti editoitaan. Jos tilanteesi on sama kuin Johannalla, eli ylipainoa on kertynyt kymmeniä kiloja kavitaatiohoidoista huolimatta,  ikäänkuin etukäteen joulun jälkeen siten, että sama maha paistaa vuosikausia, niin se todellinen omakuva välittyy parhaiten pienellä kuvankäsittelyllä. Esimerkinomaisesti oikeanpuoleinen blogista ja vasemmanpuoleinen lähdemateriaalina.Seuraavassa osassa pr-toimintaa youtubessa ja seiskan bileristeilyllä.