tiistai 5. helmikuuta 2013

Julia Tukiaisen karu arki: Piikkejä diabetekseen

Karu arki, give me a fucking break, niin kuin Miamissa sanottaisiin.  Diabetes nro 1 harrastajan elämäntuskaa ihan koko rahalla taas... Vaikea päättää kummalle nauraisi makeammin, nimensä jutun kirjoittajaksi antaneelle Jari Kupiaiselle vai Diabeteksensa kanssa kamppailevalle, kuin lampputolpan ohjausreleen logiikalla toimivalle Siskolleni, Julia Tukiaiselle. Kupianen maalaa journalistin vankkumattomalla ammattitaidolla sellasia mielikuvia, että Diabetes tuntuu ihan Ebolalta. Julia tosin on lähinnä iloinen siitä, että nykyään on Miamin mitoissa ja silti voi "herkutella ja syödä lihomatta", kansanomaisemmin tunnetaan vastuuttomana sikailuna.

Julia Tukiainen pyrkii huolehtimaan sokeriarvoistaan, jotta välttyisi uusilta sairaalareissuilta.
- Joka kerta syömisen yhteydessä pitää piikittää, Julia Tukainen kertoo iltamaksiini.fille.
- Olen kantapään kautta saanut oppia, miten tärkeää on diabetespotilaalle insuliininkäyttö. Nyt se on alkanut rutinoitumaan mutta tarkkana saa edelleen olla. Säännöllinen ruokavalio on hyvin tärkeää tässä sairaudessa ja iltapiikki kaikista piikeistä tärkein.  Positiivinen asia on se, että olen laihtunut 20 kiloa ja olen vanhoissa Miamin matkojemme mitoissa ja saan silti herkutella ja syödä lihomatta.
Julia Tukiainen sairastui diabetekseen joitakin aikoja sitten. Veren sokeriarvot joutuivat koetukselle ja hän joutui joitakin kertoja sairaalaalaan. Nyt Julia kertoo oppineensa ja hoitavansa itseään siten, että sokeriarvot pysyisivät kunnossa.
- Aluksi oli inhottavaa piikittää itseään. Enää en joudu sairaalaan tämän vuoksi.
Julia otti aikalisän opintoihinsa.
- Koulun keskeytin,mutta jatkan sitä syksyllä.
Ihan huojentava tietää, että jo tässä vaiheessa joko toimittaja tai Julia itse on ymmärtänyn sairaalareissujen ja sokeriarvoista huolehtimisen välillä vallitsevan löyhän yhteyden. Julia neuvoo lähes-playboyhin kuvatun mallin auktoriteetillä, että syömisen jälkeen pitää piikittää.

Kantapäähän Julialla onkin kieltämättä ollut matkaa, koska tuskin keskiverto diabeetikon takia tarvitsee kutsua ambulanssia neljää kertaa kuukauden sisään, tukevan jurrin ja hukkuneen verensokerimittarin takia. Tukiaisittain Julia on oivaltanut, että iltapiikki ja säännöllinen ruokavalio on hyvin tärkeä, vaikka tosin insuliinia tykittämällä aukeekin ovet Miamin aikaiseen torsoon, vaikka herkuttelisikin. Olen ihan 100% varma, että Julian logiikka menee niin, että insuliini on taika-ainetta, jota täräyttämällä voi vetää levyn fazerin sinistä ja kymmenen siideriä ja behold! Miamin mitat säilyy.
Vapaata koulusta
- Minulla on nyt vapaa kevät kosmetologikoulustani ja aion keskittyä sairauteni hoitoon sekä tehdä satunnaisia keikkoja rakkaan siskoni Johannan kanssa.
- Haaveenamme olisi vuokrata Rukalta mökki maaliskuussa ja mennä sinne rentoutumis- ja laskettelulomalle. Nyt varsinkin vielä kun olemme molemmat sinkkuja ja laskettelukeskukset ovat hyviä kohteita tavata uusia ihmisiä.  Myös Jenkkeihin meidän täytyy lähteä uudelleen, sillä Johannan musatuottaja on ottanut sieltä yhteyttä, että hän haluaa jatkaa yhteistyötä ja tehdä meille molemmille yhteisiä englanninkielisiä biisejä.
Koulukin keskeyty, olihan se tietenkin rankkaa kun kolme kertaa viikossa piti herätä puolilta päivin ja melkeen neljä tuntia puurtaa hikihatussa. Lähes epäinhimillinen rasite terveellekin, diabeetikolle Danten Inferno maan päällä. Olisi kyllä hauska tietää onko toimittajalla pokka pitänyt kun se on juttua kirjoittaessaan tajunnut, että ensin Julia herkistelee kuinka nyt on opittu piikittelyt ja sitten otetaan vapaata koulusta... sairauden hoitoon. Eli siis Julia ei voi käydä koulussa koska.... mitä? Pitää syödä säännöllisesti ja piikittää ruokailun jälkeen, iltapiikki tietty kaikkein tärkein?

Ettei karu arki ihan kerrassaan käy sietämättömäksi, niin hyvä olisi viimeistään maaliskuussa vuokrata mökki, rentoutumistahan työtön diabeetikko sairauden intensiivihoidon kestääkseen tarvitseekin. Olisipa jossain joku pelastusarmeijan keräys tätä asiaa varten, myisin adidakseni ja laittaisin lyhentämättömänä fyrkat hyvään ja akuuttiin tarpeeseen.

On melko varmaa, että molemmat sisarukset on jatkossakin sinkkuja, tuskin sieltä laskettelukeskuksestakaan niin hullua miestä löytyy, että haluaisi pariutua karaoke-siskosten kanssa.

Jenkkeihin siskokset on ollut muuttamassa säännöllisesti vuosikausia. Sääli vaan, että Johanna tuskin saa viisumia lukuisten rikollisten aktiviteettien ja tuomioiden takia ja juliaa ei uskalla päästää itekseen edes naapurin siwaan ilman, että ennakoivasti tilataan ambulanssi jollakseen päivystämään.

Ja mikä ihmeen musatuottaja? Sama Bahamonde jonka Johanna on monet kerrat haukkunu huijariksi, kaveri joka varasti Johannan paluulentoon säästämät rahat?

No, pidetään peukkuja, että Julia ammatti-diabeetikkona nyt laskettelulomaa odotellessa pystyy keskittymään herkutteluun, piikittelyyn ja uusista biiseistä fantasioimiseen. Näen vaaleanpunaisia unelmia ja uuden avo-peugeotin ihan nurkan takana.

Päivitys 6.2.2013:

Jaahas, karu arki näemmä jatkuu ja Siskoni Johanna ja Julia Tukiainen lähtee kuormittamaan Rukan sairaankuljetuspalveluita ja hotellin henkilökunnan hermoja. Huhtikuussa diabetes numero ykkösen hoito on varmaan ihan uusissa sfääreissä kun on hermolomakin takana. Tiedä vaikka taas löytyisi joku kyproksen- matkan maksaja, sellainen klassinen herrasmies, jonka Johanna luonnollisesti viimeistään huhtiskuussa haukkuu narsistiksi.

Jos vanhat merkit pitää paikkansa niin välittömästi kun Johanna herättyään klo 19.00 ponnahtaa rinnebaariin kumitissit törröllään, muovitukka hulmuten, niin siellä on kymmeniä turisteja rivissä kehumassa skandinaavista blondia. Ihmettellään yhteen ääneen miten voikin olla ihmisellä ihana tukka ja kyllä ne silikonit sopii, sellanen jenkeissä suosittu pornotähti look, mistä suomalaiset ei ymmärrä mitään. Joku tuiki tuntematon Japanista saakka laskettelemaan saapunutu vanhempi herra ihmettelee mikä on kun ei suomen kansa kannusta omaa naistaan, että kyllä nyt viimeistään kannattaa muuttaa jenkkeihin ja sinnehän me muutetaankin, siellä on se musatuottaja, jolla on ehkä noin sata biisiä valmiina.

Pidetään peukkuja, ettei Julia varasta, eli glamourimmin väärinkäsitä taas jonkun laukusta antibiotteja ja ulosta auton takapenkille tai hukkaa tavaroitaan, niin että pitää juosta pitkin rukaa kuin Forest Gump konsanaan. Julia tunnollisena sosiaalietuuksien nauttijana varmaan muistaa myös nämä keikkapalkkiot ilmoittaa tuloiksi. Totta kai se muistaa ja totta kai Siskoni toiminimi-CEO Johanna Tukiainen maksaa - ennätys ajassa.