tiistai 5. helmikuuta 2013

Minisortsit ja mielenkiintoiset keskustelut

http://petripenna.blogspot.fi/2013/02/fuengirola-here-i-come.html

Princess Pepellä ollut taas mielenkiintoisia vivahteita elämässä. Palaset loksahtaa paikalleen ja Petri askeltaa kuin otavan-tähdistön ohjaamana esikuviensa jalanjäljissä. Julia lopetti koulun diabetes numero ykkösen hoitoon keskittyen, Petri... no syy epäselvä mutta unelmat on onneksi selvänä. Julia haluaisi kortittomana ostaa ensi kesänä avo-peugeotin, Petri asua talvet ulkomailla. Molemmissa onnistumisen mahdollisuudet samaa luokkaa.

Julle asustelee isin ja äidin omistamassa talossa, toimeentulo kerran kuussa valtiolta tilille. Koulujen keskeyttämisen raskaansarjan ammattilainen, taitoja lähinnä sekavana lavalla Siskoni Johanna Tukiaisen kanssa hytkyminen mauttomissa rytkyissä ja diabeteksen intohimoinen hoitaminen. Petri... no ehkäpä suomen ainoa transvestiitti-malli, satunnaisesti juontaa tätä siskos-horror-showta ja kirjoittelee blogiaan. Kyllä noilla eväillä avo-pösö ja talviasunto kanarialta järjestyy, ei tee edes tiukkaa.

Pikku sitaatti tähän väliin:
Tänään oli mielenkiintoinen keskustelu. Lopetin koulun, jonka vuoksi jouduin johonkin keskusteluun, että mitä haluan elämässäni tehdä. Mielenkiintoisin lause kyseiseltä sosiaalityöntekijältä oli seuraava lause: ''Nykyäänhän Suomessa ei melkein kannata edes tehdä töitä. Palkat on pieniä, verot suuria ja loppupeleissä melkein saman rahan saa tekemättä yhtään mitään'' Tuo lausehan oli kuin omasta suustani. Itse tosin en halua olla työttömänä enää. Yksi tulevaisuuden haaveistani on asua AINA talvet ulkomailla ja kesät Suomessa. Sitä tavoitellessä!
Tässä on otettu sivu Jossun playbookista... tottakai se sosiaalityöntekijä sanoi noin. Ihan selväähän se on, että koko tapahtuman tarkoitus oli tukea Petrin harhaisia unelmia ja antaa sellanen tietynlainen mielenrauha "ihan oikea valinta, en itsekään opiskelis Suomessa" tyyppisesti. Epäilen, että tuo lause ei ole KUIN omasta suusta vaan ihan sellaisenaan omasta suusta.

Voin kuvitella miten tuo tilanne on mennyt. Pepe rantautuu toimistolle tunnin myöhässä, sossutantta heti alussa latoo faktat tiskiin ja loppu aika onkin katottu Petrin blogia ja ihan finaalin korvilla Petri pudotellu vähän meikkivinkkejä.

Petri ei myöskään halua enää olla työttömänä, no kukapa nyt haluaisi, vaikka työntekeminen ei kannattavaa olekaan. Maltan tuskin odottaa mihin Petri työllistyy, onhan poika-tyttö-epäselvää-kumpi-malleille lähes rajattomat työmarkkinat. Fyrkkaa tulee ilman opiskeluakin ovista ja ikkunoista. Ihan muutama tunti kuussa duunia ja kun niistä massiivisista tuloista laittaa kolmasosan osakkeisiin ja kolmasosan säästöihin, niin ei tartte siellä ulkomailla asua edes vuokralla. Suoraan vaan kartano ostoon. Ja vielä jää täällä ankeessa suomessa fyrkkaa keskustakämppään ja 24/7 biletykseen.

Onnea vaan Petrille, kyllä se siitä.